NH Pop Five: iLEUM

'Met onze nieuwe akoestische set willen we een nieuw publiek gaan aanboren'

Marjan Ooms, ,

NH Pop organiseert dit jaar voor het eerst NH Pop Live, de uitgelezen kans voor Noord-Hollandse bands om zich te presenteren,
boekingen te verdienen en zich te kwalificeren voor de Sena Performers POPnl Award! Wij zouden 3VOOR12/Noord-Holland niet zijn als we er niet met onze neus bovenop zaten. Daarom: onze rubriek NH Pop Five, 5 vragen voor een van de deelnemers van NH Pop Live.


'Met onze nieuwe akoestische set willen we een nieuw publiek gaan aanboren'

Wie of wat is iLEUM ? 'iLEUM is een alternatieve rockband uit Heerhugowaard en Alkmaar. Als we onze stijl moeten omschrijven dan spelen we veelal pittige gitaarriffs met daarop meerstemmige zang. Misschien soms wat depri getint maar ook zeker muziek om los op te gaan. Rob en Bas spelen gitaar en zingen, Michel speelt de basgitaar en Frank doet de drums. We bestaan ongeveer 3 jaar maar kennen elkaar al veel langer. Als vrienden, familie of via de muziek. Alle 4 hebben we voor iLEUM ook in andere bandjes gespeeld.' Wat maakt jullie Noord-Hollands? 'Ons taalgebruik onderling kan soms flink Noord Holland (West-Fries) zijn, haha. Maar verder misschien wel onze nuchterheid. We doen ons eigen ding en laten ons hoofd niet snel op hol brengen.' Wat zijn jullie toekomstplannen? 'Op korte termijn: Momenteel zijn we erg druk met een toneelproductie waarbij iLEUM de muzikale ondersteuning verzorgd. Samen met het Kruizer Openlucht Theater in Heerhugowaard zijn we al een lange tijd bezig met de voorbereidingen. Het toneelstuk gaat over een man die op latere leeftijd nog carrière in de muziek wil maken. Hiervoor hebben we 12 nummers geschreven en deze zullen we live spelen tijdens de uitvoeringen op 5, 6 en 7 september 2008 in Heerhugowaard het Kruis.Voor kaartjes moeten jullie even onze site checken of naar www.tgkot.com gaan. (hahaha toch nog even reclame). Op langere termijn: Tijdens onze CD presentatie in februari van dit jaar kregen we zeer veel goede reacties op onze akoestische set. Zelf vinden we dit ook geweldig om te doen omdat het een heel intieme sfeer geeft. Anderhalve maand geleden hebben we als gevolg daarvan 2 akoestische nummers opgenomen. Naast het knallen op het podium willen we ook zeker de akoestische set meer body gaan geven en daarmee misschien ook wel een nieuw publiek gaan aanboren.' Welke rol moet NH-Pop Live daarin spelen? 'Jullie kunnen ons daarbij natuurlijk heel goed helpen door ons te laten spelen en door aandacht aan ons te besteden. NH-pop live wordt door een groot publiek opgepikt en brengt je als band in een stroomversnelling.' Waarom zouden we op iLEUM moeten stemmen? 'iLEUM heeft een andere muziekstijl dan de meeste bands. In de nummers hoor je de verschillende invloeden van elk bandlid terug. Hierdoor is de muziek veelzijdig. Daarnaast is iLEUM een echte live band die bij optredens echt tot het uiterste gaat.' Nieuwsgierig naar het wie, wat, hoe, waar en wanneer van NH Pop live? Check de site!