Via The Opposites kennis maken met Targets

Gratis toegankelijk Popsurprise Festival moet publiek verrassen

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Op het affiche van het Popsurprise Festival, dat aanstaande zaterdag in Poppodium Alkmaar plaatsvindt, staan naast een hele trits lokale bandjes ook twee gerenommeerde acts. Een slimme manier om het grote publiek met de plaatselijke scene in aanraking te brengen.

Gratis toegankelijk Popsurprise Festival moet publiek verrassen

Stichting Popsurprise is vorig jaar op initiatief van de Alkmaarse gemeenteraad opgericht. De aanleiding: onvrede over het bestaande Alkmaarse popklimaat. Door middel van muzieklessen op middelbare scholen en coaching van bands probeert zij nu de popscene naar een hoger plan te tillen. Ook organiseert de stichting concertavonden in de lokale popzalen. Aanstaande zaterdag pakt Popsuprise groots uit met een heus festival.

Op het affiche van het Popsurprise Festival staan naast een hele trits Alkmaarse bandjes ook twee gerenommeerde acts: The Opposites (hiphop) en Ziggi (reggae). Op deze manier moet het grote publiek, dat ongetwijfeld op de grote namen afkomt, in aanraking worden gebracht met de minder bekende lokale muzikanten, die rond de topacts staan geprogrammeerd.

Vanaf 16.00 uur tot 02.00 uur verzorgen maar liefst 26 bands een uiteenlopend programma op de drie podia van Poppodium Alkmaar. Om 20.30 uur zullen The Opposites op het podium verschijnen. Drie uur later begint het optreden van Ziggi, de tweede headliner van de dag. Balloon, The Electric Jets, Targets en The Astronuts zijn de bekendste namen uit het lokale aanbod.

Overigens kunnen The Opposites met een beetje fantasie ook tot die laatste categorie worden gerekend. De rappers Big 2 en Willy komen respectievelijk uit Heiloo en Noordeinde. Beide dorpen liggen niet ver, slechts enkele kilometers, van Alkmaar. De heren zijn een kleine twee terug naar Amsterdam verhuisd.

Het Popsurprise Festival in Poppodium Alkmaar is gratis toegankelijk. Het complete programma en tijdschema is te vinden op de website van Stichting Popsurprise.