Noord-Hollanders winnen Grote Prijs

Two Way Radio beste band, Fabiana Dammers beste singer-songwriter

tekst: redactie 3VOOR12/Noord-Holland ,

Het van oorsprong Gooise Two Way Radio heeft zaterdag in Amsterdam de Grote Prijs van Nederland gewonnen. De zevenkoppige groep was niet de enige Noord-Hollandse act die in de prijzen viel. In de categorie singer-songwriter zegevierde de IJmuidense Fabiana Dammers.

Two Way Radio beste band, Fabiana Dammers beste singer-songwriter

Muzikaal Noord-Holland heeft dit weekeinde goed geboerd bij de finale van de Grote Prijs van Nederland. Het van oorsprong Gooise Two Way Radio werd verkozen tot beste pop/rock-band. En in dat categorie singer-songwriter ging de IJmuidense Fabiana Dammers er met de Grote Prijs vandoor.

Two Way Radio werd vooral geroemd vanwege de energieke podiumpresentatie. De uit zeven bandleden, inclusief drie zangeressen, bestaande groep maakt stevige rockmuziek vermengd met clubmuziek en electronica, en is volgens de jury ‘het verst van allemaal’.

Fabiana Dammers kreeg lof voor haar authenticiteit. De jury sprak onder meer van ‘ongekunstelde, voor een groot publiek toegankelijke songs die tekstueel heel dicht bij de zangers zelf liggen’. De Amsterdamse singer-songwriter Leine, winnares van 2007, gaf een gastoptreden en nodigde de IJmuidense uit voor een duet tijdens haar komende show in Paradiso.

In de Melkweg en Paradiso werden zaterdag ook prijzen uitgereikt in andere muzikale categorieën. Applescal, een 20-jarige Amsterdamse muzikant, won in de categorie dance/producer. In de categorie hiphop/r&b werden de Amsterdamse rappers M.O. & Brakko tot besten verkozen.