Manifesto één dag in Amsterdamse handen

Paradiso Melkweg Productiehuis ‘bezet’ Hoornse popzaal

tekst: Maikel Ineke ,

De Hoornse popzaal Manifesto wordt binnenkort overgenomen door Paradiso Melkweg Productiehuis. Voor één dagje, welteverstaan. Tijdens Bezet! kan het West-Friese publiek kennis maken met popcultuur in haar meest diverse vormen. Het Amsterdamse duo zZz is op zaterdag 13 december de grote publiekstrekker.

Paradiso Melkweg Productiehuis ‘bezet’ Hoornse popzaal

Eerder werd het Amsterdamse podium Bitterzoet al ‘bezet’ en nu moet ook Manifesto eraan geloven. Op zaterdag 13 december neemt Paradiso Melkweg Productiehuis de regie voor één avond over in Hoorn. “We gaan iets unieks op touw zetten”, belooft Marleen de Kok namens de organisatie.

Paradiso Melkweg Productiehuis houdt zich bezig met multimediale projecten voor popzalen. Al tweemaal bracht zij het concept Bezet! naar Bitterzoet en zaterdag 13 december wordt voor de eerste maal publiek buiten de hoofdstad met de formule in aanraking gebracht. De Kok is ervan overtuigd dat Bezet! zal aanslaan in Hoorn. “Het is de eerste keer dat er in Manifesto iets dergelijks wordt georganiseerd. Het publiek zal volledig worden verrast.”

Die verrassing heeft vooral betrekking op het brede en progressieve karakter van het programma. “We bieden niet alleen popmuziek. Er is ook plaats voor bijvoorbeeld theater en beeldende kunst. In elk hoekje van Manifesto valt wat te beleven.” zZz is 13 december de grote publiekstrekker. “Die zijn op dit moment echt booming. Maar daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook dj Arnold. Hij is bekend van Noodlanding in Paradiso, dat zeer populair is onder Amsterdamse studenten. In Hoorn valt hij ongetwijfeld ook in de smaak.”

Bezet! heeft geen specifieke doelgroep. “In Bitterzoet bleek het concept vooral bij jongeren in de smaak te vallen. Toch richten wij ons niet op een nauw publiek. Ik verwacht dat wij in Manifesto mensen van 18 tot en met 30 jaar zullen trekken.” Om Hoorn alvast kennis te laten maken met Bezet! wordt er vandaag (donderdag) geflyerd in de binnenstad. Tim den Besten, bekend geworden met sekscolumns in jongerentijdschrift TED, zal op verschillende plekken werk voordragen. "Het moet een voorproefje op de avond in Manifesto worden.”

Bezet! vindt op zaterdag 13 december plaats in het gehele pand van Manifesto (Hoorn). Het evenement duurt van 21.00 tot 3.00 uur. Een toegangsbewijs kost 10 euro in de voorverkoop.