Het heerlijk avondje Legio Regio is gekomen

John Doe's Revenge, Cellphyll en pepernoten op de bar

tekst en foto's: Michael de Vreugd ,

Terwijl de goedheiligman zijn jaarlijkse ronde over de daken maakt, staat de Parkhofzaal van Poppodium Alkmaar in het teken van regionaal talent. John Doe's Revenge bijt het spits af, gevolgd door de vier heren van het Alkmaarse Cellphyll.

John Doe's Revenge, Cellphyll en pepernoten op de bar

Het is duidelijk te merken dat de goedheiligman zijn ronde door Nederland maakt vanavond. Op het moment dat de eerste band binnen komt lopen (iets te laat door de vele hindernissen voor automobilisten die de binnenstad van Alkmaar rijk is) zijn er welgeteld drie klanten, vier medewerkers van Poppodium Alkmaar en een fotograaf aanwezig. Als dat maar goed komt, en gelukkig komt het goed.

Als de dame en drie heren van John Doe's Revenge het podium opgaan, moeten ze eerst nog even een setlist in elkaar zetten. Dat hadden ze kennelijk niet voorbereid. Vervolgens blijkt dat deze formatie uit de omgeving Amsterdam/IJmuiden muziektechnisch goed in elkaar steekt. Nummers lopen soepel door, zitten vol met interessante tempowisselingen en worden prima ondersteund door de fantastische stem van zangeres Suus de Groot. Het is duidelijk dat de nummers hun invloeden vinden in onder andere Pink Floyd.

Terwijl het publiek dan toch mondjesmaat binnenstroomt op deze koude en gure decemberavond is het de beurt aan de Alkmaarse viermansformatie Cellphyll om de mensen weer op te warmen. Ook deze band, welke eind 2006 is opgericht, valt op vanwege de melodieuze insteek maar laat ook zeker ruimte over voor snelle en harde stonerrock in de nummers. Nummers die overigens geen officiële naam hebben, maar onderscheiden worden door middel van een kleur die de nummers bij de bandleden oproepen. De vier heren zetten deze avond gewoon een strakke set neer, en zo is ook de tweede surprise met veel luisterplezier uitgepakt.

Gezien: Legio Regio, met: John Doe's Revenge, Cellphyll
Poppodium Alkmaar, Parkhofzaal, 5 december 2008