Een zZzinderende avond in Manifesto

Hoorns poppodium was bezet

tekst en foto's: André Boontjes ,

De regie in andere handen. Met dit idee stond afgelopen zaterdag een gevarieerde veelheid aan acts geprogrammeerd in Manifesto. Het Amsterdamse Paradiso Melkweg Productie had voor één avond de touwtjes in handen in de Hoornse popzaal. zZz, Recharged, VoiceOverCello en Lukas Batteau namen het muzikale programma voor hun rekening.

Hoorns poppodium was bezet

Afgelopen zaterdag werd Manifesto bezet, en wel door het Paradiso Melkweg Productiehuis. De grote zaal en café ‘Minifesto’ werden beide gebruikt voor een divers programma met zachte songs, funk, trance en rock. Op andere plekken in het pand was ruimte voor literatuur, beeldende kunst en theater.

Het uit Hoorn afkomstige gezelschap Recharged opende de avond met een energieke mix van funk, blues. Een leuke maar af en toe wat onnavolgbare set van een jonge band met toekomst. Terwijl Recharged de set afmaakte in de grote zaal deelde de 'voice' in het café (Minifesto) mee dat haar cellist helaas verstek moest laten gaan en dat het begeleiding werd op piano. Dit leverde evengoed een prima luisteruurtje op van de winnaar Mooie Noten 2008: VoiceOver Cello.

Vervolgens was het tijd voor de band waar het meeste publiek op af was gekomen. De Amsterdammers van zZz stonden op het podium met veel materiaal van laatste album Running With The Beast. En dat beest? Dat zijn ze zelf! Met hun wat duistere klanken, beïnvloed door onder andere rock en psychedelische trance, laten ze het publiek goed in beweging komen. Met Björn Ottenheim op drums en gitaar en Daan Schinkel op orgel en keyboard geeft dit duo een spetterende show waarbij je niet stil kunt blijven staan.

Lukas Batteau kon als laatste muzikale act de aanwezigen in het café nog redelijk aan zich binden, al stond de grote meute zoals verwacht te kijken bij zZz.

Gezien: Bezet!
Manifesto, Hoorn, 13 december 2008