Hollandse nieuwe Alienation maakt toekomstmuziek

“We stoppen veel space geluiden in onze nummers”

Hollandse Nieuwe zijn deze week de 19 en 20-jarige dj’s Nils Pronk en Nevil Rickard. Ze produceren samen onder de naam Alienation.

“We stoppen veel space geluiden in onze nummers”

Hollandse Nieuwe van deze week is het space DJ project Alienation van Nils Pronk (19) en Nevil Rickard (20). De muziek is gericht op de toekomst en is lastig in een hokje te plaatsen. Ze krijgen steeds meer bekendheid in de housescene en strijden om de Grote Prijs van Nederland. De namen van de nummers die ze maken refereren aan dinosauriërs.

WIE OF WAT IS ALIENATION?
“Alienation is een project van mij en Nevil Rickard. We zijn beiden solo-dj en hebben nu de handen ineengeslagen als producers. Nevil is een soul-dj uit Den Haag. Ik kom uit Heilo, bij Alkmaar. Ik maak deephouse. We kennen elkaar van het platform real-house.nl, een website die ik vorig jaar begonnen ben.  Daar kunnen alle houseliefhebbers zich aanmelden. Ik zag dat Nevo veel talent had en ben via mijn website met hem in contact gekomen. We maken bij hem thuis op-de-toekomstgerichte house. We stoppen veel space geluiden in onze nummers en zoeken de diepe kanten van house op. Je kan het niet echt in een vakje stoppen, want we gaan ook wel eens met nummers richting de techno.”

VANWAAR DE NAAM?
“We maakten met z’n tweeën een minimale track en dat klonk erg buitenaards. De geluidjes hadden we gemaakt met een apparaat waar het woord Alien inzat. We hadden nog geen artiestennaam en toen kwamen we op Alienation. Nu gaan we een album maken, Future of History. Verschillende labels hebben ons benaderd, waaronder het label van Darko Esser.”

OORDEEL: JONGE DINOSAURUSSEN DIE MET FERME STAPPEN DOOR DE LAATSTE DRIE DECENNIA ZIJN GESTAPT, OM OP HET JUISTE MOMENT IN HET HEDEN AAN TE KOMEN
“Ik vind het een geweldig oordeel.”

1993 OF 2020?
“2020. We kijken altijd met een doelstelling in de toekomst.”

WOLFSKUIL OF UNDERGROUND RESISTANCE?
“Underground Resistance. Een internationaal label dus.”

TECHNO OF HOUSE?
“House. Ik heb eigenlijk nooit naar andere muziek geluisterd.”

WAAROM MAAK JE MUZIEK?
“Omdat ik het leuk vind en omdat Nevil en ik het ook kunnen. We willen laten zien waar we van houden.”

WAAR EN WANNEER KUNNEN WE JULLIE GAAN ZIEN?
“We zijn bezig met een project voor de Grote Prijs. Het is even afwachten of we naar de volgende ronde gaan. In september willen we in Studio 80 ons album presenteren. ”