WIES is in onze regio inmiddels een bekende naam, met optredens op plekken als Popronde, Mama’s Pride, Cultura Nova en Sint Rosa Festival. Vanavond staat de band eindelijk op het podium van de Nieuwe Nor, en wederom bewijzen ze hun kracht.

De avond begint met Hiigo, een band uit Zwolle die ondanks een drieënhalf uur durende autorit vol energie het podium van de Nieuwe Nor betreedt. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, en het duurt niet lang voordat ze het publiek meekrijgen. De krachtige stem van de frontman valt direct op en de band verrast met een gevarieerde set van dansbare nummers tot meer persoonlijke, gevoelige momenten. Ze sluiten af met het nummer 'Tankstation', dat al bekend is als Topsong op Radio 2. Hoewel Hiigo voor veel mensen in de zaal een nieuwe naam was, is het duidelijk dat Heerlen ze na dit sterke optreden met open armen zal verwelkomen bij een volgend bezoek.

Hiigo

Hiigo

De kleine zaal is gezellig vol wanneer WIES van start gaat met een energieke opener: 'Ik Zie Ik Zie'. De loepzuivere stem van zangeres Jeanne vult de zaal en trekt iedereens aandacht. Het publiek gaat meteen los en wat direct opvalt is de diversiteit in de zaal. Jong en oud staan hier samen; van jonge fans die elk woord meezingen, tot ouders die mee op pad zijn met hun tieners. Op het podium zien we een kleine verandering in de line-up: oud-bandlid Tobias heeft WIES recentelijk verlaten en nieuwkomer Teun maakt zijn debuut op deze tour (wie goed oplette, kon hem al zien tijdens Sint Rosa). Ondanks zijn recente toevoeging, past Teun naadloos in de band en speelt hij alsof hij er al jaren bij is.

WIES trakteert het publiek op een mix van oude en nieuwe nummers, waarbij frontvrouw Jeanne voor een intieme sfeer zorgt. Haar contact met het publiek is sterk, en ze spreekt openhartig over actuele thema’s zoals mentale gezondheid. Ze benadrukt hoe trots ze is op iedereen die ondanks mentale problemen toch naar de show is gekomen. Ook benoemt ze hoe speciaal het is dat ze met de band hier kan staan, ondanks alles wat er in de wereld om ons heen gebeurt.

WIES

WIES

De avond wordt krachtig afgesloten met de favoriet 'Bandje', een nummer waarmee de band vaak hun shows beëindigt. Als kers op de taart volgt nog het gevoelige 'Behang', wat het publiek stil en aandachtig achterlaat. Na het optreden nemen de bandleden uitgebreid de tijd voor hun fans tijdens een signeersessie bij de merchandise-tafel. De rij is lang, maar de band toont geduld en waardering voor iedere fan die de moeite heeft gedaan om te komen. Het is duidelijk: Heerlen is onder de indruk van WIES. Laten we hopen dat ze snel terugkomen naar Limburg, want deze avond bewees dat we nog lang niet genoeg van ze hebben.

WIES

WIES