Mama’s Pride is al meer dan twintig jaar een gezellig én gratis festival in Geleen dat plaatsvindt tijdens Moederdag. Met landelijk bekende acts, verrassende internationale namen en lokaal talent behoort het festival tot een van de fijnste evenementen van Limburg. Waar kijkt de 3voor12 Limburg redactie het meeste naar uit? Deze zes acts hebben we alvast met viltstift omcirkeld in ons blokkenschema.

Norah Rhodes

Volt Stage | zaterdag 17:30 uur

De nog maar zeventienjarige Norah Rhodes heeft ondanks haar leeftijd toch al een aantal mooie wapenfeiten op haar naam staan. Twee maanden geleden bracht ze haar debuut-EP uit en vorig jaar speelde ze al een eigen show in de Oefenbunker en mocht ze de Talent Stage op Booch? Festival openen. Zaterdag 11 mei is voor de uit Brunssum afkomstige singer-songwriter een speciale dag: ze treedt voor het eerst met een volledige band op. Met liedjes die klinken als cadeautjes voor de gehoorgang is Norah Rhodes een van de niet te missen acts komend weekend.

Julia Sabaté

Main Stage | zaterdag 19:30 uur

Vorig jaar al op Mama's Pride en dit jaar de stap gemaakt naar de Main Stage: Julia Sabaté doet het. De Spaans-Nederlandse artieste is een van de meest veelbelovende acts van ons land en bewees onder andere op Eurosonic al dat ze veel potentie heeft. Met een ijzersterke liveband brengt ze Spaanstalige nummers, doordrenkt van de elektronica. Het doet denken aan de stijl van ROSALÍA, dat zegt volgens ons wel genoeg. Leuk detail: de drummer en gitarist komen uit Heerlen. 

THAMES

Volt Stage | zaterdag 20:15 uur

Postpunk is heter dan ooit. Bands als Fontaines D.C. en IDLES verkopen met gemak de grootste zalen uit en ook nationale acts als Library Card en Tramhaus timmeren hard aan de weg. Intussen schieten de postpunkbands als paddenstoelen uit de grond. Zie tussen al die bands maar eens op te vallen. THAMES doet dat: de band rondom frontman Merlyn Baartman maakt puntige muziek mét een boodschap. Klaar om omver geblazen te worden?

BLUAI

Main Stage | zondag 13:30

Een land dat zoveel goede bands voortbrengt kan natuurlijk niet ontbreken in ons tiplijstje: het Belgische BLUAI is bezig aan een imposante opmars en mag op Moederdag de Main Stage openen. BLUAI won eerder de drie grote muziekwedstrijden van België en bracht eerder dit jaar haar debuutalbum uit. Waar de liedjes op plaat vooral wonderschoon klinken, komen ze live feller uit de hoek. Met schurende gitaarsolo's en prachtige meerstemmigheid vormt de band de ideale opener van de zondag. 

Ruby Mus

Volt Stage | zondag 14:15 uur

Ruby Mus won afgelopen jaar de Limburgse Popprijs voor Beste Song en dat lijkt ons niet meer dan logisch: F.E. is een nummer dat opvalt tussen alle hedendaagse popliedjes. De artieste uit Kerkrade heeft pas twee nummers uitgebracht maar verklapte al eerder dat er dit jaar meer aan zit te komen. Wij kunnen alvast niet wachten om haar eigenzinnige, dansbare mix van r&b en pop te aanschouwen op de Volt Stage. 

Droom Dit

Main Stage | zondag 14:45

Wie de Nederlandse indiepop-groep Droom Dit al eerder aan het werk zag kan niet anders dan uitkijken naar hun optreden op de Main Stage. ''Een regelrechte livesensatie die in 2024 hoge ogen gaat gooien'', schreven we al eerder. Het gaat hard voor de band: na succesvolle shows op Grasnapolsy en Eurosonic Noorderslag deed de band een support-tour voor Prins S. en de Geit en komende zomer staan ze op Best Kept Secret. De band heeft de wind dus aardig mee, al hebben ze dat volledig aan zichzelf te danken. Verwacht een uniek, intrigrerend maar bovenal wervelend optreden van een band waarover je over een paar jaar kunt zeggen: ''die heb ik nog op Mama's Pride gezien''. Wederom een leuk detail: de drummer is geboren in Geleen!

Kortom: heel veel moois te zien dit weekend in Geleen. Ons advies? Kom én kom op tijd. Naast onze tips spelen ook acts als Meltheads, Smoove & Turrell, STONE en Rindue op het festival.