Heb je het gevoel dat er nooit iets te doen is in Limburg? Of heb je keuzestress? Wij van 3voor12 Limburg helpen je graag een handje. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Wellicht komen we elkaar ergens tegen, want vergeet niet: er gaat niets boven livemuziek!

The Cassandra Complex

Zaterdag 1 juni | Nieuwe Nor

The Cassandra Complex is een invloedrijke postpunkband die zijn oorsprong vond in de jaren '80. Hun unieke geluid combineerde elektronische elementen, postpunk-esthetiek en gitaargedreven composities, wat snel de aandacht trok van muziekliefhebbers. Met krachtige vocalen van Rodney Orpheus wist de band zich te onderscheiden en nummers als "Moscow Idaho," "One Millionth Happy Customer" en "The War Against Sleep" brachten hen roem in de Europese muziekscene, waardoor ze al snel bekendheid vergaarden. In 2024 viert The Cassandra Complex haar 40-jarige bestaan. Op 1 juni spelen ze in dat kader een show in de Nieuwe Nor in Heerlen!

Tickets via deze link

Wheatus

Vrijdag 7 juni | Volt

Hoewel "Teenage Dirtbag" hun grootste hit was, heeft Wheatus een consistente aanhang behouden en is de band blijven touren en muziek uitbrengen. Ze hebben verschillende albums uitgebracht, waaronder hun zelfgetitelde debuutalbum "Wheatus" in 2000, evenals "Hand Over Your Loved Ones" in 2003, "Too Soon Monsoon" in 2005 en "Valentine" in 2013.

Op 7 juni komt Wheatus, 24 jaar na hun grote doorbraak, terug naar Nederland voor een exclusieve show in Poppodium Volt!

Tickets via deze link

Phoenix Ashes + Sugarpunch + Darkk

Zaterdag 8 juni | Oefenbunker

Phoenix Ashes deinst er niet voor terug invloeden van andere genres door hun muziek te weven. In de songteksten spelen thema’s als opkomen voor jezelf en anderen en staan voor waar je in gelooft een grote rol. De band weet ook de integriteit van hun muziek te benadrukken in hun meer intieme concept. De eigen nummers zijn omgeschreven naar een akoestische versie. Hierbij komt de meerstemmige zang en de songstructuur meer naar voren, waarmee Phoenix Ashes ook indruk maakt onder de fans van folk, singer-songwriters en Americana.

Tickets via deze link

Bob Wayne

Vrijdag 14 juni | Grenswerk

Bob Wayne is een muzikant die rauwe, diepe en ‘pure country’-muziek maakt, die balanceert tussen komedie en duistere waarheden. Hij probeert nooit iets te zijn wat hij niet is, en zorgt er daardoor voor dat alles wat hij doet oprecht is, zonder enige vorm van vertoon.

Met zijn natuurlijke zangstijl die vaak gemeenschappelijke kenmerken heeft met artiesten als de inmiddels overleden Johnny Cash, en zijn schrijfstijl die wordt vergeleken met Kris Kristofferson, brengt Bob een neo-Cash vibe die zeer welkom is in de hernieuwde opkomst van authentieke countrymuziek vandaag de dag.

Tickets via deze link

Millionaire

Donderdag 20 juni | Bosuil

De Belgische rockformatie Millionaire is opgericht door Tim Vanhamel. Na zijn bijdrage aan bands als Evil Superstars en dEUS, brak hij in 2001 door met zijn eigen project, Millionaire, met het debuutalbum 'Outside The Simian Flock'. Het talent van Vanhamel werd snel opgemerkt door grote namen als Muse en Queens of the Stone Age, die de band meenamen op tournee.

Tickets via deze link

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten en festivals. Voor een volledig overzicht van de concerten/festivals in de regio kun je altijd kijken op de website van de poppodia. Volgende maand presenteren we wederom vijf tips. We wisselen ook locaties af, dus volgende keer kom je weer een aantal nieuwe locaties tegen!