Go_A is een vierkoppige Oekraïense band die de Nederlandse poppodia afstruint na hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021. Gisteravond streken ze neer in Heerlen. In de goedgevulde grote zaal van Poppodium Nieuwe Nor brachten ze hun unieke muziek ten gehore. Van traditionele Oekraïense zang, naar techno beats en Afrikaanse drums, niks is deze band te gek en dat werd deze avond weer duidelijk.

Oprechte blijdschap

Het balkon van de grote zaal is gesloten, maar de zaal staat aardig vol wanneer Go_A opkomt en direct begint met hun grootste hit: de songfestivalversie van het nummer "SHUM'. Het publiek is gelijk los en er hangt een goede sfeer in de zaal. Van de voorste tot de achterste rij beweegt iedereen mee op de catchy beats en deuntjes die Go_A zo kenmerkend maken. 

Na deze hit volgen een aantal goed dansbare nummers, van drum ’n bass beats tot techno, bij deze band is alles mogelijk. Er zijn weinig telefoons te zien en er is weinig geroezemoes te horen. Voor het eerst in lange tijd danst iedereen in de Nieuwe Nor uitbundig mee bij echt ieder nummer van een band! Zangeres Kateryna Pavlenko is duidelijk gefascineerd door wat er voor haar gebeurt, ze zegt: “I’m so happy to be here, I did not expect this at all but I am so happy to see all of you.”

Uitzinnig publiek

Tijdens de show zijn er een aantal technische problemen, zo is niet overal in de zaal het geluid even goed te horen en wordt de microfoon van Kateryna een aantal keer verwisseld. In plaats van stiltes te laten vallen, vult Go_A’s nieuwe fluitist deze momenten moeiteloos op. Het hele publiek klapt en danst met hem mee. Hierna wordt duidelijk dat dit de fluitist zijn eerste liveshow met de band is, wat het enthousiasme van de toeschouwers nog meer vergroot.

Na een set van ongeveer een uur sluit de band af met de originele versie van het nummer 'SHUM'. Dit doen ze niet zomaar, ze zorgen ervoor dat iedereen in de hele zaal met elkaar een cirkel vormt en rond gaat huppelen. Wat fantastisch is om te zien, is dat alle bezoekers zonder twijfel hieraan meedoen. In de zaal is niemand te zien die niet blij mee rondrent. De zangeres klimt bij het laatste refrein dan ook van het podium af en danst opgetogen met het publiek mee. Go_A heeft met deze korte maar krachtige set wederom een sterke indruk achtergelaten bij het aanwezige Nederlandse, Duitse én Oekraïense publiek. 

“I’m so happy to be here, I did not expect this at all but I am so happy to see all of you.”