3voor12 Limburg is hèt online, innovatieve, multimedia-platform voor liefhebbers van (alternatieve) muziek uit Limburg. We zetten ons over de totale breedte in voor de Limburgse muziekscene: talent ontmoet talent, podium ontdekt veelbelovende act en fans beleven muziek!

We merken als gloednieuwe redactie dat het contact met de artiesten in Limburg helaas wat verwaterd is. We hebben daarom het idee dat we allerlei gave releases missen en dat is jammer.

Daarom een oproep aan artiesten uit Limburg: komt er een single, EP of album aan? Meld het ons! We kunnen niet aan alles aandacht besteden, dus plaatsing kunnen we niet garanderen. Alleen: als we er niet van weten, kunnen we er zéker geen aandacht aan geven. Geef het dus aan ons door en wie weet zie je bij ons een recensie of een artikel over jouw release!

Hoe zouden we die info graag willen hebben? Hier wat tips over hoe je onze aandacht trekt:

 1. Mail ons (liefst een paar dagen/weken van tevoren) over je release
  Gefeliciteerd! Je hebt iets gemaakt om trots op te zijn; je release komt er aan. Nu wil je er aandacht voor, en terecht. Stuur een paar weken van tevoren vast een heads-up naar 3voor12limburg@gmail.com Als je het op tijd doet, gaan we er in ieder geval van tevoren naar kijken en het (hopelijk) inplannen.
   
 2. Hoe willen we je bericht hebben?
  Laten we vast een paar punten noemen die we graag terugzien, vooruitlopend op een artikel. Wat we graag zouden zien is: 
 • Een persbericht zodat we er een mooi stukje van kunnen maken. We hebben die het liefst in .docx-formaat, want .pdf plaatst vervelende regelafbrekingen bij kopiëren.
 • Korte artiestenbio:
  • Zijn jullie een band? Noem jullie namen en wie welk instrument bespeelt; die info is online vaak lastig te vinden.
 • Publiciteitsfoto’s van hoge kwaliteit, met liefst minstens één liggende en minstens eentje die makkelijk als vierkante foto kan voor Insta.
  • Wil je de naam van de fotograaf vermeld hebben? Dat doen we graag; zet de naam dan in de bestandsnaam van de foto.
 • Een linkje waarmee we de muziek vast kunnen luisteren en het artikel vast kunnen voorbereiden.
 • Als je het helemaal luxe voor ons wilt maken, hebben we ook interesse in songteksten!