Heb je het gevoel dat er nooit iets te doen is in Limburg? Of heb je keuzestress? Wij van 3voor12 Limburg helpen je graag een handje. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Wellicht komen we elkaar ergens tegen, want vergeet niet: er gaat niets boven livemuziek!

Portland, Isaac Roux en ISE

Zaterdag 4 mei | De Bosuil

Een heuse triple-bill op 4 mei in de Bosuil! Het Vlaamse Portland maakt meeslepende indiepop en sinds het vertrek van bandlid Sarah Pepels gaat de band nog maar met één frontpersoon door het leven. Dat wil niet zeggen dat de band minder impact maakt: de shows blijven bol staan van de spanning en mooie arrangementen. Zin in een avondje melancholisch genieten? Erbij zijn. 

Tickets via deze link

Call It Off

Vrijdag 11 mei | Grenswerk

Call It Off brak in 2013 door en stond al snel in het voorprogramma van bands als New Found Glory en Panic! At The Disco. Nu zijn ze terug met twee nieuwe bandleden en daar hoort natuurlijk een tour bij. Voor de liefhebbers van een prettige portie poppunk van eigen bodem! After Elmer komt mee als supportact.

Tickets via deze link

Daan

Zondag 12 mei | ECI Cultuurfabriek

In plaats van de gebruikelijke dansbare bombast van festivaloptredens, presenteert Daan nu een reeks intieme en akoestische concerten. Hij belooft een onverwachte selectie van zijn favoriete nummers van de afgelopen 20 jaar, in uitgeklede en opnieuw gearrangeerde versies, met speciale aandacht voor de teksten. Een speciale avond in Roermond!

Tickets via deze link

Nevenproject

Donderdag 23 mei | Grenswerk

Jack Poels, de voorman van Rowwen Hèze, onthult zijn nieuwste muzikale onderneming, het Nevenproject. We gaan terug naar de hardrock van de jaren zeventig en tachtig. Want daar halen de neven de mosterd. Een vleugje Thin Lizzy, een snufje ZZ Top en een scheutje Creedence Clearwater, afgetopt met een flinke toef Grandaddy. Een heerlijke mix dus. 

Tickets via deze link

Julian Sas

Donderdag 24 mei - ECI Cultuurfabriek

Gitaarliefhebbers opgelet! Meestergitarist Julian Sas komt weer naar ECI. Deze keer om 30 jaar Julian Sas Band te vieren. Vastbesloten om hun reputatie als één van Nederlands beste live acts volledig waar te maken. 30 jaar Julian Sas Band is een concert dat geen enkele échte muziekliefhebber mag missen.

Tickets via deze link

Uitgelicht: Mama's Pride

11 en 12 mei | Burgemeester Damenpark

Met recht een van de mooiste festivals van Limburg: Mama's Pride. Dit jaar met namen als STONE, Meltheads, Droom Dit, BLUAI en THAMES. Volgens programmeur Zohra Somers verbindt het programma jong en oud en biedt het: “een mooie balans tussen nieuwe ontdekkingen en oude bekenden. Van dansbare deuntjes tot rustige nummers met een boodschap die je diep van binnen voelt. Iedere act brengt haar boodschap op een volstrekt eigen manier. Een ding is zeker: aan kwaliteit geen gebrek!

Het festival vindt plaats op 11 en 12 mei (moederdag). Meer informatie via de website.

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten en festivals. Voor een volledig overzicht van de concerten/festivals in de regio kun je altijd kijken op de website van de poppodia. Volgende maand presenteren we wederom vijf tips. We wisselen ook locaties af, dus volgende keer kom je weer een aantal nieuwe locaties tegen!