Young Pioneers blog: hey mister DJ, please join our band

Blog: 2

Ron van der Sterren ,

Young Pioneers woordvoerder Ron van der Sterren blogt wekelijks op 3voor12 limburg over de voortgang van het ambitieuze project dat uit het niets een poporkest probeert op te richten met aanstormende poptalenten uit Limburg. Deze week is het 'afwachten, puzzelen en hopen op een DJ-aanmelding'

Nog één volle week te gaan voor onze 'sollicitatietermijn' sluit en artistiek leider Sjang Coenen muzikanten uitnodigt voor een muzikaal gesprek. Het is een beetje een rare periode. We kunnen namelijk weinig anders doen dan afwachten op dit moment. En dat vinden we allemaal nogal lastig. 
 
Gelukkig hebben Jan en Jan genoeg om handen met hun eigen muzikale projecten en kon ik me afgelopen week storten op de release van het vijfde klassieke videomagazine voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Maar onderhuids bleef het knagen: moeten we niet iets doen? Elke dag iets op Facebook? Een tweet? Maar wat dan? Elke dag een tweet die zeurt om aanmeldingen voelt ook een beetje wanhopig. En dat zijn we helemaal niet. Want met nog een week te gaan hebben we inmiddels meer dan genoeg aanmeldingen om een geweldig orkest samen te stellen.
 
We zijn ook alvast begonnen met een voorzichtige voorselectie. Zeker twintig kandidaten zijn wat ons betreft goed genoeg om aan Young Pioneers mee te doen. Eén ding hoopt Sjang komende week wel nog te zien: de aanmelding van iets meer electronica gedreven artiesten, of het nu sample knutselaars, pure producers of ervaren DJ’s zijn, maakt hem niet zoveel uit. Als het maar iets is 'zonder snaren'.
 

Ondertussen puzzelt hij met de twintig die goed genoeg bevonden zijn naar de perfecte orkestsamenstelling. Het is alsof hij aan de hand van een stapeltje sollicitatiebrieven het geluid van de band al probeert te horen in zijn hoofd. Elk stapeltje een andere klankkleur. Ik zou er wat voor geven om met hem te kunnen meeluisteren. We hebben hem in ons promofilmpje gekscherend neergezet als de muzikale mad professor, maar ik begin me steeds meer af te vragen of het wel een grap is ;-)

www.youngpioneers.nl