Onderweg naar de finale met... The Mothmen

#NON14

Francis Pronk ,

Op zondag 9 maart is de finale van Nu Of Nooit 2014 in Theater de Maaspoort in Venlo. De winnaar opent Pinkpop! Zijn de finalisten al een beetje zenuwachtig? En wat zijn hun plannen ná Pinkpop? We vragen vandaag de band The Mothmen het hemd van het lijf!

Zijn er al spanningen voor de finale?
Nog niet, maar naarmate de finale dichterbij komt zal het wel meer worden. De finale was ons doel, dat hebben we gehaald en wat we er nu verder nog uithalen is alleen maar mooi meegenomen.

Gaan jullie extra uitpakken in de finale?
Bus zijn we nog aan het bekijken, maar qua spelen doen we wat we altijd doen: strak spelen, tien liedjes in twintig minuten en alles eruit halen wat erin zit en dan zien we wel wat het resultaat mag zijn.

Hoe vaak per week oefenen jullie?
Een keer per week in OJC Walhalla, ons thuishonk en meteen de plek voor de afterparty na de finale, of we winnen of niet!

Wat vinden jullie van de concurrentie?
We hebben het allemaal nog nooit gezien, dus we laten ons verrassen.

Kunnen de finalisten elkaar nog recht in de ogen kijken?
Ons drieën lukt het onderling in ieder geval nog prima...

Nu is de grote vraag: Wat gaan jullie ná Nu Of Nooit doen? Mochten jullie de wedstrijd winnen, wat is het plan ná Pinkpop? Er wordt veel gesproken dat je na Pinkpop nooit meer iets hoort van Nu Of Nooit bands. Of ze gaan uit elkaar of het lukt niet om het succes vast te houden. Wat gaan jullie doen om het tegendeel te bewijzen?
We gaan in ieder geval een single opnemen in het voorjaar en de Limburgse festivals platspeulen. Mochten we op Pinkpop komen te staan, dan zal die single zomaar eens een album kunnen worden. We zijn in ieder geval niet van plan om uit elkaar te gaan...

Als jullie niet winnen, gaan jullie dan nog eens proberen om mee te doen aan Nu Of Nooit of andere bandwedstrijden?
Absoluut niet, de wedstrijd heet niet voor niks Nu of Nooit. Wat betreft andere wedstrijden ligt het eraan wat er op ons pad komt.

Mochten jullie winnen, welke band ga je dan zeker bekijken op Pinkpop?
Arcade Fire en de Pussycat Dolls, of staan die er dit jaar niet?

Staan er buiten de finale van Nu Of Nooit nog andere optredens (of festivals) op het programma?
In ieder geval staan we op Prilpop dit jaar en verder zijn er nog onderhandelingen over andere festivals die we helaas nog niet mogen noemen... Verder spelen we nog een paar keer in België en we hebben ons opgegeven voor de Popronde. In het najaar houden we in ieder geval ons jaarlijkse Halloween Extravaganza!