Onderweg naar de finale met... Les Djinns

#NON14

Francis Pronk ,

Op zondag 9 maart is de finale van Nu Of Nooit 2014 in Theater de Maaspoort in Venlo. De winnaar opent Pinkpop! Zijn de finalisten al een beetje zenuwachtig? En wat zijn hun plannen ná Pinkpop? We vragen vandaag de band Les Djinns het hemd van het lijf!

Zijn er al spanningen voor de finale?
Het is zeker spannend! Maar dat is helemaal niet erg... spanning houdt je scherp. We gaan er gewoon voor zorgen dat we knallen op de finale!

Gaan jullie extra uitpakken in de finale?
Die fanbus zit er dik in, maar dat gaan de fans zelf regelen! We hopen de jury te imponeren door ons voor 200% te geven en de sterren van de hemel te gaan spelen.

Hoe vaak per week oefenen jullie?
Als het even kan één keer per week. Dit doen we bij een Djinn in zijn omgebouwde garage/studio.

Wat vinden jullie van de concurrentie?
Het lijken ons geduchte tegenstanders, ze staan niet voor niets in de finale!

Kunnen de finalisten elkaar nog recht in de ogen kijken?
Natuurlijk, wat ons betreft wel! Het is natuurlijk een wedstrijd maar om van concurrentie binnen de muziek te spreken doen we niet graag. We zijn allemaal muzikanten die iets vanuit hun passie voor muziek doen. Elke finalist is met een rede door naar de finale; elk met zijn eigen kwaliteiten. Het is een beetje appels met peren vergelijken. “Moge de beste winnen...” We gunnen het ze allemaal.

Nu is de grote vraag: Wat gaan jullie ná Nu Of Nooit doen? Mochten jullie de wedstrijd winnen, wat is het plan ná Pinkpop? Er wordt veel gesproken dat je na Pinkpop nooit meer iets hoort van Nu Of Nooit bands. Of ze gaan uit elkaar of het lukt niet om het succes vast te houden. Wat gaan jullie doen om het tegendeel te bewijzen?
Wij gaan net zo hard, al dan niet harder doorwerken als we al deden.  We zijn niet in de waan dat het na Pinkpop allemaal vanzelf gaat gebeuren. We zitten allemaal al een tijdje in de muziek en die naïviteit zijn we allemaal wel kwijt. Het is natuurlijk een ontzettend mooie kans om jezelf in de kijker te spelen. Je krijgt een hoop gratis publiciteit die je anders niet zou krijgen. De kunst zal zijn om van die spanningsboog gebruik te gaan maken om de band naar een hoger plan te tillen. Het is ook niet zo dat je na Pinkpop niks meer van Nu of Nooit winnaars hoort. Ze zijn nu vaak nog net zo bekend als ze waren vóór ze aan Nu of Nooit meededen. Het is ze alleen niet gelukt om dat stapje verder te komen.   

Als jullie niet winnen, gaan jullie dan nog eens proberen om mee te doen aan Nu Of Nooit of andere bandwedstrijden?
Daar kunnen we op dit moment nog niks over zeggen. Meedoen met een bandwedstrijd doe je omdat je je band bekendheid wilt geven. Nu of Nooit is voor ons een hele mooie gelegenheid om dat te bewerkstelligen, winnaar of niet...

Mochten jullie winnen, welke band ga je dan zeker bekijken op Pinkpop?
Onze zanger gaat zeker naar Robert Plant, hij is een echte Led Zep-fan..  De andere Djinns? Geen idee... waarschijnlijk veel backstage chillen.

Wat kunnen we nog van jullie verwachten dit jaar?
We hebben afgelopen september ons debuutalbum op LP uitgebracht. We zijn wel al bezig met het 'laten ontstaan' van nieuwe nummers. (schrijven kun je het niet noemen) We hopen heel veel te kunnen gaan spelen dit jaar. Festivals, een clubtour, zo veel mogelijk!  

Staan er buiten de finale van Nu Of Nooit nog andere optredens (of festivals) op het programma?
We hebben op het moment een optreden op 16 mei in D'n Ingel in Thorn staan en we zijn in onderhandeling met wat festivals voor de zomer. We hebben net een aantal voorprogramma's van The Pink Floyd Sound gedaan. (Effenaar Eindhoven, Metropool Hengelo) We hopen dit in het najaar nog een aantal keer te mogen doen. Dit is een mooie gelegenheid voor ons om in de wat grotere zalen te spelen. Houd onze agenda dus in de gaten!

Meer weten over Les Djinns? Lees dan hier het interview wat 3voor12 limburg eerder met deze band had.