3voor12 limburg nieuwsflits

Over Muziekpark festival, Popsport, nieuwe EP van producer Marsman, en oproep interviewrubriek 3voor12/limburg

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Muziekpark Festival bestaat vijf jaar

Het festival Muziekpark, dat jaarlijks plaatsvindt in augustus in Boxmeer, bestaat vijf jaar. Het festival pakt dan de evenementen, Volt Rocks Out en Feestje aan de Gracht, samen. Deze laatste vindt in augustus alweer voor de tiende keer plaatst. Muziekpark tovert dit dubbele jubeleum om tot een multileum. Wat ze daarmee precies bedoelen, weten ze nog niet helemaal. Dus houdt de website in de gaten voor de uitwerking ervan.

Meer info: www.muziekpark.nl/

Jong talent uit de regio doet mee aan Popsport

De bands Drunken Dreams en Looking for the Drummer uit Maastricht zijn geselecteerd om mee te doen aan Popsport. Daarnaast is de singer-songwriter, Quirine Bruynen, ook uit Maastricht, geselecteerd, voor het talentontwikkelingsprogramma voor jonge popmuzikanten.

Popsport 2014 is pas van start gegaan en de komende maanden gaan de bands via Popsport optreden. Bovendien zullen ze workshops volgen, nummers schrijven en een dag nummers opnemen in een studio. Op 30 mei vindt de Regioshowcare plaats in het nieuwe poppodium Volt, in Sittard. De winnaar hiervan gaat door naar de landelijke finale.

Wil je meer weten of de deelnemende bands uit de regio aan Popsport?
Kijk dan op:
www.facebook.com/Drunkendreamsofficial (Drunken Dreams)
www.facebook.com/lookingforthedrummer (Looking for the Drummer)
www.facebook.com/pages/Quirine-Music/677796848905013 (Quirine Bruynen)

Gratis download EP Marsman

Producer en beatmaker Rutger Marsman uit Venlo brengt binnenkort een EP, die de titel Conscious Mind draagt, uit. Marsman heeft de EP helemaal zelf geproduceerd, vanaf compositie tot productie. Ook het masteren en zelfs het art work komen verzorgde hij zelf. Passend binnen deze lijn brengt Marsman de EP dan ook uit in eigen beheer, in de vorm van een digitale download.
 
Dit nieuwe werk van Marsman is een combinatie van muziek uit de jaren '70 tot '90, met invloeden uit de IDM en Future Garage. De muziek laat zich kenmerken door veel synths, bass, en losjes gespeelde akkoordenprogressies die tegen hip-hop beats aanliggen.
 
Ben je benieuwd naar de EP? Tijdens de komende drie weken zal de EP gratis te downloaden zijn, maar je mag altijd een vrijwillige donatie doen: marsman.bandcamp.com/album/conscious-mind
 

Oproep interviewrubriek 3voor12/limburg

We hebben al een aantal interviews in de pijplijn voor onze nieuwe interview rubriek Tien vragen met..., maar we zijn nog steeds op zoek naar interessante personen die iets betekenen voor de (pop-)muziek van Limburgse bodem. Zit je in een (beginnende) band met net een nieuwe EP of plaat, gaan jullie binnenkort touren of draag je op een andere manier een steentje bij aan de Limburgse popscene? Meld je dan nu aan!

Aanmelden kan via het bekende adres: info@3voor12limburg.nl onder vermelding van 'aanmelding interviewrubriek' en wie weet is jouw verhaal straks te lezen bij 3voor12 limburg.