Hooikoorts: The Rolling Stones komen naar Pinkpop 2014

Eerder al bevestigd: Arcade Fire, Jake Bugg, Robert Plant, Ed Sheeran, Stromae en Metallica met verzoekjesshow

Redactie 3voor12 ,

The Rolling Stones maakten vandaag via hun nieuwsapp bekend op 7 juni naar Pinkpop te komen. Vanmiddag worden meer namen bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse persconferentie in Paradiso. Het festival vindt plaats op 7, 8 en 9 juni 2014. De voorverkoop start op zaterdag 15 maart.

12 maart
The Rolling Stones bevestigen zichzelf voor het festival via hun eigen nieuwsapp. Pinkpop zwijgt nog. Paolo Nutini is wel officieel bevestigd door Jan Smeets, hij vertelde dat telefonisch op 3FM bij Giel Beelen.

9 maart
De Limburgse band Les Djinns wint bandwedstrijd Nu Of Nooit en mag dus Pinkpop openen

27 februari
Epica is er ook

26 februari
The Boxer Rebellion en Chef'Special komen. Volgens PIAS is ook Epica van de partij, maar de organisatie heeft dit nog niet bevestigd.

19 februari:
Jake Bugg is er ook bij.

12 februari:

Editors toegevoegd aan het affiche.

28 januari:
Mastodon komt naar Landgraaf, net als in 2012. Bekijk die show hier in ons archief.

23 januari:
De roodharige songwriter Ed Sheeran komt naar Pinkpop.

14 januari:

Metalband Avenged Sevenfold keert terug naar Pinkpop. Pas op voor vlammenwerpers!

8 januari:
Een nieuwe naam: Rudimental.

22 december:

Naam nummer vier voor Pinkpop is Stromae. De Belgische sensatie speelde gisteren in de Melkweg en maakte vandaag in het Glazen Huis zijn komst naar Landgraaf bekend.

19 december:
Vorig jaar stond Bastille nog als invaller in de tent van Pinkpop, nu komen ze voor een plek op de 3FM stage op zaterdag 7 juni.

11 december:
Ook Arcade Fire is bevestigd voor Pinkpop 2014. Niet als headliner: de band komt net als Metallica op Pinkstermaandag 9 juni naar Landgraaf.

2 december:
De eerste naam voor Pinkpop 2014 is naar buiten: Metallica komt een speciale 'verzoekjesshow' spelen waarin de fans de setlist samenstellen.

De line-up:

Metallica, Arcade Fire, Stromae, Bastille, Rudimental, Jake Bugg, Avenged Sevenfold, Ed Sheeran, Robert Plant and the Spaceshifters, Editors, Epica, The Boxer Rebellion, Chef'Special.