WOW BOYS WOW!

Claw Boys Claw, Yeager en Fuz bezorgen Muziekgieterij een veelbelovende muzikale start van 2014

Pascal Lemlijn ,

Een paar maanden terug waren ze een van de absolute hoogtepunten tijdens het 2-daagse Bruis Festival in Maastricht en kondigden toen aan binnenkort weer een bezoek aan Maastricht te brengen: Claw Boys Claw. Destijds barstte de festivaltent uit zijn voegen en de aanwezigen werden getrakteerd op een memorabel optreden. Des te vreemder het feit dat de Muziekgieterij deze zaterdag niet helemaal is uitverkocht. Misschien net wat te vroeg in het nieuwe jaar na alle bubbels, bier en borrelhapjes van de eerste dagen in het nieuwe jaar? Gelukkig krijgen de honderden die-hards die wel aanwezig zijn vanavond het muzikale gelijk aan hun zijde.

De avond begint met de Maastrichtse band Yeager. Onder leiding van zanger/gitarist Elwin de Vries werd deze band in 2012 opgericht. Dat deze voormalige gitarist van o.a. Hot Kuts On The Beach en Itchy Bitchy (in 1998 winnaar Nu Of Nooit en de Grote Prijs van Nederland) al jarenlang een van de beste gitaristen van Maastricht en omgeving is laat hij ook vanavond weer zien en horen. Samen met bassist Coen van Dam en drummer Rene van Engeland wordt er een puike set neergezet met groovy, poppy nummers afgewisseld met lekkere rauwe gitaarpartijen. Een sterke muzikale opening van het nieuwe jaar is een feit: Happy New Yeager!

Dit mannelijke trio wordt afgelost door een vrouwelijk kwartet: Fuz. Deze all-girl-band uit Amsterdam bestaat al enkele jaren, toch ligt de gemiddelde leeftijd van de dames nog steeds onder de 20 lentes. Ondanks het feit dat dit technisch gezien niet de beste band van de avond is weten ze met hun catchy nummers en jeugdig enthousiasme het grootste deel van de zaal toch voor zich te winnen, een dikke chapeau.

Ruim na tienen is het eindelijk tijd voor de hoofdact van vanavond, Claw Boys Claw. De Amsterdamse band rond zanger Peter te Bos en gitarist John Cameron begint meteen sterk en energiek. Nummers van hun vorig jaar uitgebrachte album 'Hammer' worden afgewisseld met oldies als 'Superkid', hun grootste hit 'Rosie' en covers van Shocking Blue ('Venus') en The Stooges ('I wanna be your dog').

Als Peter te Bos na 6 nummers aankondigt dat er 'een tijd van komen en een tijd van gaan is' vreest iedereen even het ergste. Het zal toch niet? Maar nee, het zal gelukkig niet. Er wordt uiteindelijk nog 2 uur met veel passie doorgespeeld en de band geniet zichtbaar van elke minuut op het podium. En niet alleen op het podium, want Te Bos loopt tijdens de show met een brede grijns de menigte in om al zingend een wandeling te maken en af en toe een dansje te wagen met het aanwezige vrouwelijke schoon. Na het optreden op Bruis weet Claw Boys Claw voor de tweede maal in korte tijd de Maastrichtse muziekliefhebber een memorabel optreden te bezorgen met tal van hoogtepunten en vele toegiften.

Als dit de opmaat is voor de rest van het jaar gaat de Muziekgieterij een mooie tijd tegemoet. Nu alleen nòg wat meer bezoekers, maar dat zal gezien de sterke programmering voor de komende maanden wel snor zitten.