Recensie Mur Du Son - Regenerate

Sonische muren komen op je af

Bianca Stommel ,

Het Weerts/Eindhovense viertal brengt met deze EP naar eigen zeggen ’een rauwe, donkere sound’, doorspekt met vette synths, beats en gitaarpartijen. Een sound die regelmatig doet denken aan Rammstein, The Prodigy of The Chemical Brothers. Het viertal spreekt hierdoor een vrij grote doelgroep aan waaronder electroliefhebbers maar hun werk zal ook de doorgewinterde rocker kunnen bekoren. Wij luisteren nog steeds naar Regenerate want deze EP is niet meer van onze iPod af te branden.

Mur Du Son bestaat uit vier heren met uit Eindhoven en Weert en gaat al iets langer mee. De EP Regenerate is in het voorjaar van 2013 uitgekomen en onlangs stonden nog in het voorprogramma van Vive La Fête in het theater in Heerlen. Nieuwsgierig geworden naar meer, beluisteren wij deze EP. En met veel plezier.

Deze extended play telt vier tracks: ’Worky Ticket’, ’Woman Machine’, ’Masquerade’ en ’Tanzen’. De teksten zijn niet heel erg uitgebreid of lastig maar dat maakt verder niks uit want hoe dan ook, je gaat ze toch vanzelf meebrullen. 

’Worky Ticket’ is een fijne track om te draaien terwijl je flink jezelf in het zweet aan het werken bent op de cardio apparaten in de sportschool. Tussendoor klinkt een aanstekelijk "No, no, no, no", om het gevoel te versterken dat je eigenlijk niet in de sportschool zijn wilt, maar toch door moet. Deze track helpt je door je routine heen. In een prettige 'Prodigy ambiance' wel te verstaan.

’Woman Machine’ is een track waarbij je niet stil kan blijven staan, waarvan je door je huis gaat dansen en de woorden Woman Machine en Gasoline hard tegen je haarborstel staat aan te schreeuwen. Bij ’Masquerade’ proef je een smeuïg papje van The Prodigy, Rammstein met een vleugje Ministry en een ontstaat er een hang naar de (Pinkpop-)optredens van weleer. De gitaarpartij en zang zorgen voor een duistere touch. Niet alleen happy genieten maar vooral opzwepend opgaan in de muziek en jezelf.

Afsluiter ’Tanzen’ heeft stiekem wat weg van Laserkraft's 'Nein Mann'. De gedachten aan dit liedje blijft rondspoken, maar dat zal vast komen door het woordje "Tanzen". Hoewel ook de zang wat overeen komt. Het liedje dendert als een stoomwals voorwaarts. Gij zult dansen! Je moet wel, daar gaat het tenslotte over.

Wij zien uit naar een langspeler en genieten intussen intens van een waardige EP.