Nu Of Nooit interview: The Blackwater Experience

#NON14

Francis Pronk ,

Morgen, vrijdag 31 januari vindt de eerste Nu Of Nooit voorronde van 2014 plaats in Perron 55 in Venlo. De finale vindt plaats op zaterdag 9 maart in Theater De Maaspoort in Venlo. 3voor12 limburg licht iedere dag een act uit door middel van een interview. Vandaag The Blackwater Experience!

Wat voor muziek maken jullie?
Smokin' hot 'n heavy rock 'n blues baby!  

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
De rock van weleer, de good old seventies, de tijd dat muziek nog gemaakt werd en niet gemaakt klonk. Zeppelin, Purple, Hendrix, The Who, Sabbath… Gewoon ruige muziek. Een recensent maakte ooit een mooie opsomming over The Blackwater Experience: "Deep Purple, Led Zeppelin en de Stones ineen."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
De bandleden hebben allemaal ervaring met eerdere edities van Nu of Nooit, maar The Blackwater Experience is een gloednieuwe band met nieuwe muziek en nieuwe uitdagingen! Nu of Nooit is pas het begin…

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Op een podium. We doen niet moeilijk:  van ieder optreden maken we een feestje, waar dan ook.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
We moeten niet winnen omdat wij die nieuwe, frisse wind door het Nederlands muziekklimaat zijn. Ook niet omdat wij een festivalband bij uitstek zijn of dat we Limburgs hoop in bange dagen zijn. Natuurlijk klopt dat allemaal wel, maar dat is niet het belangrijkste. We hebben namelijk alle vier een belofte moeten doen die we absoluut moeten nakomen als we niet winnen. De één moet bijvoorbeeld zijn complete cd verzameling van 1000 cd´s op cassettebandjes zetten, de ander moet een 24uurs Chinese soapseries marathon kijken, enzovoort. Redenen genoeg om te winnen dus! 
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Weej hebben pas unne moeie EP opgenome die ge zeker efkes mot luustere... En de komende wèke  zullen nog een paar neeje nummers de revu passere! ”What never was will never be”, een dromerige blues track mit en knip oeg noar Neil Young. En ok “The Key”, woarmei ge ow in een ware psychedelische trip waant… Dus halt ut allemoal in de gate! Tjek ok ff de website, daat vinge weej sjiek.

Facebook pagina
Woonplaats: Horst a/d Maas
Waar te zien?: vrijdag 31 januari, Nu Of Nooit voorronde 1 (Perron 55, Venlo)