Nu Of Nooit interview: Sunday Zombies & the Brain

#NON14

Francis Pronk ,

Op vrijdag 31 januari vindt de eerste Nu Of Nooit voorronde van 2014 plaats in Perron 55 in Venlo. De finale vindt plaats op zaterdag 9 maart in Theater De Maaspoort in Venlo. 3voor12 limburg licht iedere dag een act uit door middel van een interview. Vandaag Sunday Zombies & the Brain!

Wat voor muziek maken jullie?
Iedereen die ons ooit gezien en gehoord heeft weet dat het moeilijk in een hokje te plaatsen is. Maar mensen doen dat graag en daarom gaan we voor: experimentele bluesrock

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Jimi Hendrix, Pearl Jam, Deep Purple, Black Sabbath, Dead Weather, Doors, QOTSA en Led Zeppelin.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Ja, in 2012. Welke plek? In ieder geval geen finaleplek. “Verloren” van Major Tom. Goede muzikanten, toffe gasten, maar saaie muziek. Niet echt een festivalband. We hebben altijd de overtuiging gehad dat wij er hadden moeten staan.

Maar we hebben toen wel een heel tof optreden gehad. De hele zaal ging uit z’n dak. De recensies waren lovend (“what the fuck just happened?”). En we hebben er leuke contacten aan overgehouden.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Eén favoriete plek is moeilijk aan te geven. Een cliché is natuurlijk om Pinkpop te zeggen. Maar daar hebben we (nog) niet gestaan. Perron 55 staat hoog op ons lijstje. Maar we hebben twee jaar een eigen festival georganiseerd, waar we zelf “hoofdact” waren (JOINTHEFESTIVAL) en daar spelen was echt fantastisch.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Lompheid, leipheid en dansbaarheid. Het drieluik waarop onze band gebouwd is. Prettig gestoord en toch goede muziek maken. Dit is wat Pinkpop nodig heeft!

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Voor echte vette muziek hoef je niet ver te zoeken. Veel mensen weten het al, maar te veel ook nog niet: Sunday Zombies & the Brain. Even oefenen op die naam en je vergeet ‘m nooit meer. Maar what’s in a name? Het gaat om de muziek. Wij maken muziek die nooit verveelt.

"Loester nao de ierste cd van Sunday Zombies & the Brain: 'Absent Minded'."

Facebook pagina
Uit: Grubbenvorst
Waar te zien?: vrijdag 31 januari, Nu Of Nooit voorronde 1 (Perron 55, Venlo)