Club 3voor12 limburg op 25 januari

On stage: CUDA, Cowboys Of The Sky en dj Sonic Prayer

Redactie ,

Zaterdag 25 januari is het tijd voor de eerste editie van Club 3voor12 limburg van dit jaar in Café De Kroniek, Heerlen. Vanaf 21.00 zullen de bands CUDA en Cowboys Of The Sky en dj Sonic Prayer een gratis avondvullend programma verzorgen. Zorg dat u erbij bent.

CUDA is luid, snel en smerig als de gelijknamige musclecar. Compromisloze en vuige cowpunk in de geest van Nashville Pussy en Nine Pound Hammer is waar dit Sittardse kwartet voor staat. Na het delen van het podium met onder andere The Kentucky Bridgeburners, Jaya The Cat en Mondo Generator werd in november 2013 hun debuutplaat How ‘bout a 92 in eigen beheer uitgebracht met als doel in elke kroeg en zaal te spelen waar koud bier wordt geserveerd door rondborstige serveersters. Dus steek je vuist in de lucht, dans de  horlepiep en beuk mee op in-your-face hillbilly muziek. HUZZA!

Van de cowpunk over naar de vuige deuntjes van Cowboys Of The Sky. Deze cowboys maken het zo bont dat ze een verblijf in de lucht verkiezen boven het leven tussen de stampvoetende en morrende koeiendrijvers op aarde. Die grenzeloosheid is af te horen aan de songs die de Cowboys Of The Sky uitstrooien over deze aardkloot. Hun songs staan voor experiment en durf, hun shows voor entertainment. Scratches, trashblues, stonerrock, gitaarrifs en punky ritmes afgewisseld met groovy beats toveren ze uit hun cowboy hoeden te voorschijn. 

De fundamenten van Cowboys of the Sky worden gelegd door het gitaarrocktrio Soulcraft, dat in 1997 besluit om het over een andere boeg te gaan gooien. Een eerste lo-fi demo sloeg in als een bom, een EP schopte het tot Studio Brussel en legde de basis voor het succes in Limburg. In 1999 leggen de Cowboys Of The Sky hun sessies vast op hun eerste full length cd Headhammers waarop de uitersten van blues en punk nog meer worden uitgediept. Deze cd ziet in mei 1999 het levenslicht en staat bol van de diversiteit en spelvreugde. Na lovende recensies in o.a. Oor en LiveXS wordt het enthousiasme ook aangewakkerd in de rest van Nederland en volgt er een indrukwekkende lijst van optredens in het clubcircuit waaronder zalen als Paradiso, Doornroosje. Maar ook in kleine kroegen weten de Cowboys hun hemelse licht te laten schijnen.

Cowboys Of The Sky bouwen in deze periode serieus aan hun podium ervaring en na het schrijven van nieuwe songs volgen in 2002 en 2003 opname sessies voor een tweede langspeler. Een voorproefje op deze tweede langspeler volgt middels de EP Shiver en een videoclip wordt opgenomen voor het nummer 'Sugar' (Youtube!). Helaas gooien stemproblemen van zanger/gitarist Carlo Habets roet in het eten en ziet Cowboys Of The Sky zich genoodzaakt om in 2003 de strijdbijl (tijdelijk) te begraven. Er worden keuzes gemaakt om meer tijd te spenderen aan maatschappelijke carrières en familie. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en via een reünie-optreden ter ere van nineties poppodium B52 in de Nieuwe Nor Heerlen (29 September 2012), hebben de Cowboys besloten verder te gaan met waar ze gebleven waren, namelijk het schieten met scherp! Inmiddels wordt er keihard gewerkt aan nieuw materiaal, waarvan de eerste resultaten veelbelovend klinken... de Cowboys houden van vrijheid!

DJ Sonic Prayer die niet voor de eerste keer draait in de Kroniek, zal de avond voorzien van groovende en dansbare tunes. Misschien wel de laatste keer want de persoon achter Sonic Prayer gaat de stad Heerlen verlaten om een nieuw leven op te bouwen in metropool Keulen. Genoeg reden om de vijfentwintigste een bezoek te brengen aan de 3voor12 limburg Clubavond! 

Club 3voor12 limburg vindt plaats op 25 januari 2014 in Café De Kroniek en wordt in samenwerking met Eclipse Productions en dit café georganiseerd. Het café is gelegen aan het Pancratiusplein 53, Heerlen. Vanuit station Heerlen is het slechts enkele minuten lopen naar het centrum.

Meer informatie is te vinden op Facebook.