Interview met 90 Day Jane

Deelnemer eerste ronde Nu of Nooit 2015

Francis Pronk ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In dit eerste deel 90 Day Jane die aanstaande zaterdag deelnemen aan de eerste voorronde in The Rock Station in Reuver.

Wat voor muziek maken jullie? "Goede! (lacht). Onze muziek is het best te omschrijven als rock. Dat is natuurlijk heel breed en als muzikant word je liever niet in een hokje gestopt. Neemt niet weg dat we geïnspireerd zijn door bands als Pearl Jam, Staind, Foo Fighters maar ook door bijvoorbeeld Coldplay en The Kooks. Onze muziek  bevindt zich ergens in het midden van deze bands. Belangrijkste is dat we  muziek maken die we zelf tof vinden. We zijn dan ook super trots op onze pas uitgebrachte EP 'Essence of Time' die te beluisteren is via Soundcloud."

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "Begin december waren we te gast bij Radio DMG (Deurne). Daar waren we twee uur lang co-host en mochten we onze eigen platenkoffers meenemen. Leuk is dan om te zien dat je binnen de band veel inspiratiebronnen hebt. De gemene deler is zoals gezegd Pearl Jam, Staind, Foo Fighters, Coldplay. Maar ook golden-oldies zoals Pink Floyd, Rolling Stones en AC/DC. Toen we als jonge gastjes starten waren we vol van punk (Heideroosjes, Fountains of Wain) en groeiden we door naar het stevigere werk waaronder Breaking Benjamin, Rage Against The Machine en Alter Bridge. Het mooie is dat al deze muziek ons inspireert en dat we die omzetten in onze 90 Day Jane sound." 

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "In 2011, net na onze oprichting in deze formatie, mochten we tot onze verrassing meedoen aan Nu of Nooit. Achteraf gezien kwam het toen net wat te vroeg, we hadden maar een paar songs en nog te weinig gespeeld in deze formatie om een top live-set neer te zetten. Inmiddels hebben we superveel live gespeeld waardoor wel helemaal klaar zijn voor Nu of Nooit 2014!" 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "Het is altijd heerlijk om elke week in onze repetitieruimte samen te komen om te werken aan onze live-set of nieuwe songs. Qua podia mogen we als Limburg trots zijn op zoveel toffe plekken. De Bosuil Weert, het pas geopende Grenswerk in Venlo, ECI Roermond maar vooral ook de kleinere podia die super goede bands programmeren. Het is voor ons natuurlijk altijd lekker om een thuiswedstrijd in Meijel te spelen, zo lanceerden we eerder dit jaar op Ketrock in De Ketter onze EP. Maar het allerleukste blijft op nieuwe podia staan om aan nieuwe mensen onze muziek te laten horen. Biertje drinken, muziek maken en daarmee leuke mensen ontmoeten! Daar doe je het voor!"

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen? "Omdat we een echte festivalband zijn en omdat onze muziek perfect past in de programmering van Pinkpop 2015! We hebben podium- en studio-ervaring, een liveset die geramd zit en een enorme drive om verder te komen. We zijn nu meer dan ooit klaar voor de Limburgse podia, en dus ook voor Pinkpop 2015.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Support your local acts! Maak er met vrienden en bekenden een toffe tijd van door bandjes en festivals bij jou om de hoek te bezoeken! Biertje drinken, muziek luisteren (maken) en daarmee leuke mensen ontmoeten. O ja, en kom natuurlijk zaterdag naar de Nu of Nooit voorronde in The Rock Station in Reuver, luister onze muziek op Soundcloud en laat een berichtje achter op onze Facebookpagina."