Interview met The I.T.'s

Deelnemer eerste ronde Nu of Nooit 2015

Francis Pronk ,

In The Rock Station in Reuver vindt vanavond de eerste ronde van bandwedstrijd Nu of Nooit plaats. De deuren gaan open om 20.00 uur en het programma begint om 21.00 uur. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In deze aflevering: The I.T.'s. Een van de bands die vanavond deelnemen aan de eerste voorronde van de wedstrijd waarin wordt bepaald wie Pinkpop komend jaar gaat openen.

Wat voor muziek maken jullie? Muzikaal gezien begeven we ons op het gebied van de post-punk en alternatieve rock. Onze muziek wordt gekenmerkt door vrolijke gitaarriffs, opvallende zanglijnen en soms weemoedige pianoklanken. Het geheel wordt van een solide basis voorzien door melodieuze baspartijen en strakke drumpartijen.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? Voor onze teksten halen we eigenlijk inspiratie uit de gezamenlijke verzameling mooie verhalen die we met mekaar delen en meemaken. Muzikaal gezien zijn er misschien hier en daar wat invloeden van 'The Vaccines', 'Muse' en 'Coldplay' te horen.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?  Twee edities geleden hebben we ook meegedaan aan Nu of Nooit. Perron55 in Venlo was toen het podium van de eerste voorronde van Nu of Nooit. We waren toen nog maar met 5 bandleden en we waren nog zoekende naar onze muziekstijl. Ondertussen hebben we met Maarten Bosch (dames hij is single) als sologitarist een prima versterking binnengehaald.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? We wonen bijna allemaal in Stramproy. Logisch dat we dan Minirok festival een erg mooi podium vinden. Hier hebben we nu 2x mogen staan. Ook de bosuil is een erg mooi podium om te spelen. Het is voor ons alweer een tijdje geleden dat we daar hebben gestaan. Extra reden voor ons om te schitteren in de voorrondes en een plek in de finale te bemachtigen.

Waarom moeten uitgerekend jullie Nu Of Nooit 2015 winnen? Als trouwe bezoekers van pinkpop is het onze droom om ooit zelf op dat podium te staan. Daarnaast willen we zoveel mogelijk mensen met onze aanstekelijke, gevarieerde en catchy liedjes aan het dansen krijgen. Stilstaan is bij een optreden van The I.T.’s namelijk geen optie! We zien Nu of Nooit als een kans die we met beide handen aangrijpen.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 Limburg? JA! Hou ons de komende periode zeker in de gaten via onze Facebookpagina, we zijn namelijk druk bezig in de studio met het opnemen van onze eerste CD! Deze CD zullen we rond maart/april 2015 gaan uitbrengen.