Interview met Shiverburn

Deelnemer eerste ronde Nu of Nooit 2015

Francis Pronk ,

Nu Of Nooit is dé popwedstrijd van Limburg. In een aantal voorrondes strijden de deelnemers naar de ultieme prijs: openen op Pinkpop 2015. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. Nu: Shiverburn. Een van de bands die aanstaande zaterdag deelnemen aan de eerste voorronde in The Rock Station in Reuver.

Wat voor muziek maken jullie?
We maken voornamelijk (hard)rockmuziek met tevens rustige en sensitieve invloeden. We creëren een unieke sound door de combinatie van loodzware riffs, catchy melodieën met pittige doch heldere vocalen. Dat maakt de muziek van Shiverburn voor iedereen toegankelijk, zelfs voor de mensen die niet van rockmuziek houden! De sound van Shiverburn is door deze combinatie duidelijk te herkennen.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
We zijn geïnspireerd door een aantal Amerikaanse Rockbands zoals Halestorm, Alter Bridge, Nickelback en Paramore. Bij de muziek van deze bands kunnen we allen helemaal losgaan. We plannen dan ook wel eens avonden met de band naar concerten van deze bands. Halestorm geeft bijvoorbeeld op 18 maart een concert in Nederland en hier maken we graag een bandavond van.

We zijn wel geïnspireerd door deze bands, maar blijven onze eigen unieke rockcombinaties neerzetten, waardoor een show van Shiverburn verrassend blijft.  

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
We bestaan pas sinds vorig jaar en zijn compleet vanaf mei 2014. We hebben onze eerste EP uitgebracht in September 2014 en hebben dus nog nooit eerder meegedaan aan Nu Of Nooit. Dit maakt het extra spannend. We kijken er enorm naar uit!!

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Onze favoriete plek in Limburg om te spelen is Limburg. We treden het liefst zoveel mogelijk op en op iedere plek waar we tot nu toe in Limburg hebben gespeeld, was het een succes; lekker enthousiast publiek en altijd gezellig! Een keuze welke plek precies in Limburg vinden we dus moeilijk te maken.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
We hebben in korte tijd zo ontzettend grote stappen gemaakt, omdat we het allemaal zo graag willen. Ieder individueel bandlid steekt enorm veel tijd, moeite en energie in de band en we hebben er allemaal ontzettend veel voor over.

Voor 2014 hebben een aantal bandleden een moeilijke periode achter de rug. Hierdoor zijn de bandleden zich alleen maar meer gaan realiseren dat dit een droom is die misschien wel uit gaat komen, dat je je door niks of niemand meer moet laten tegenhouden hierin en hier wil ieder bandlid alles voor doen. De song ‘’One Step Closer’’ gaat hier ook over.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Jullie zullen nog veel van ons gaan horen, want er staan ons mooie dingen te gebeuren! We zullen jullie beloven dat iedere show weer een feest gaat zijn, waarvan je spijt zult hebben als je er niet bij bent geweest. Spontaniteit en een praatje maken met het publiek na de show, daar staan we tevens voor.