Interview met BRUNA

Deelnemer eerste ronde Nu of Nooit 2015

Francis Pronk ,

In The Rock Station in Reuver vindt vanavond de eerste ronde van bandwedstrijd Nu of Nooit plaats. De deuren gaan open om 20.00 uur en het programma begint om 21.00 uur. Traditiegetrouw voelt 3voor12 limburg de deelnemers vooraf even aan de tand. In deze aflevering: BRUNA, en dan de band, niet de boekhandel. Een van de bands die vanavond deelnemen aan de eerste voorronde van de wedstrijd waarin wordt bepaald wie Pinkpop komend jaar gaat openen.

Wat voor muziek maken jullie? "BRUNA maakt alternatieve popmuziek. We schrijven simpele harmonieën en melodieën en wekken ze tot leven d.m.v. improvisatie. Het is intieme muziek waarbij je bij momenten toch plots de neiging krijgt een dansje te maken." 

Wie zijn jullie inspiratiebronnen? "PJ Harvey, Arthur Russel, Velvet Underground, The Cardigans, Talking Heads, Jacques Brel..."

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit? "Dit is de eerste keer." 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? "We speelden in Limburg enkel nog maar in de Bovenzaal van het Vrijthof. Benieuwd naar The Rockstation in Reuver!" 

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen? "Geen idee, laat anderen daar maar over oordelen." 

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg? "Harry, I have no idea where this will lead us, but I have a definite feeling it will be a place both wonderful and strange" - Dale Cooper, Twin Peaks"  

Check BRUNA op Facebook.