Duncan Vrösch' jaar in muziek

3voor12 limburg medewerkers en hun muzikale top 10

Redactie ,

Overal zie je de 'traditionele' jaarlijsten. Ook onze medewerkers hebben zo hun favorieten. Een kijkje in hun persoonlijke muziekbeleving van 2014 plus een eventuele muzikale tip voor 2015. In deze aflevering Duncan Vrösch, muziekliefhebber en recensent.

1. TriggerFinger - By Absence Of The Sun
2. Foster The People - Supermodel
3. Go Back To The Zoo - ZOO
4. Birth Of Joy - Prisoner
5. De Staat - Vinticious Versions
6. Chef'Special - Passing Through
7. Weezer - Everything Will Be Alright In The End
8. The Naked And Famous - In Rolling Waves
9. Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
10. Kensington - Rivals

Triggerfinger
, gek genoeg bekend geworden door een cover van een cover: I Follow Rivers. Toch maakt het trio heel andere muziek. Op de nieuwste plaat By Absence Of The Sun staan genoeg voorbeelden van de lekkere harde rockgeluiden die de Belgen produceren. Ik kan wel gaan vertellen hoe alles klinkt, maar ik denk dat ik beter kan zeggen dat het album fantastisch is en daarom met stipt op nummer een staat in mijn albumlijstje!

De band die het helemaal gaat maken in 2015 is toch Birth Of Joy: de Nederlandse rock 'n roll band die nog steeds niet in Nederland is doorgebroken. Toch bewezen de drie mannen maar eens op pakjesavond in de Nieuwe Nor en op hun nieuwste album Prisoner hoe goed ze zijn. Het kan dus niet meer lang duren tot heel Nederland ook ontdekt heeft hoe goed Birth of Joy is!
 

En hét optreden van afgelopen jaar op Limburgse bodem is De Staat. De mannen die in november hun EP Vinticious Versions uitbrachten, wisten in januari de Nieuwe Nor uit te verkopen en een heel sterk optreden neer te zetten. Niet voor niets werd De Staat ook genomineerd voor de 3FM Awards voor beste live-act.