Tweede langspeler voor Lambshade na drie jaar Tweede langspeler voor Lambshade na drie jaar

Te verfrissende rockliedjes zorgen voor een combinatie van een zure en een blije lach

, Jerome Crutsen

Tweede langspeler voor Lambshade na drie jaar

Te verfrissende rockliedjes zorgen voor een combinatie van een zure en een blije lach

Jerome Crutsen ,

Na drie jaar van afwezigheid is daar opeens de tweede langspeler van het uit Stein afkomstige Lambshade. De muzikanten zijn in deze periode bezig geweest met hun eigen activiteiten maar nu weer op volle sterkte terug met No Bitter Smiles.

Het schijfje is opgenomen bij Wouter Budé in zijn Moon Studio’s waar gitarist Ingo Jetten stage heeft gelopen en onder de indruk raakte van het werk van Budé voor The Mad Trist en Navarone. De productie is dan ook verwezenlijkt door Jetten en Budé samen. Het nieuwe album klinkt als een klok, alle muzikanten zijn duidelijk en helder hoorbaar waardoor het een geheel is. Dit is dan ook meteen een minpuntje want de post grungy alternatieve rock van Lambshade mag eigenlijk wel een beetje gruizig en brutaler klinken.    

Zo ook de liedjes die soms net iets te lief en te emo overkomen. Vooral wanneer je als band zijnde aangeeft te zijn beïnvloed door bands als Tool, Pearl Jam en Mastodon sla je toch even de plank mis in dit geval. Eerder hoor je Face Tomorrow, Green Lizard en de sfeer van het stevigere werk van de Editors met een Weezer-bite er in terug.

De eerste paar songs hebben een bepaalde drive die eigenlijk bij de rest niet meer terug te vinden is. De rest hoort zich meeslepender aan. Opener ‘On Hold’ klinkt als een nummer dat zo op een album van Cave In zou kunnen staan vooral gezien de intonatie waarop zanger Aäron Steps inzet met “I’ve put a hold on everything and let this calmness take me in.”    

Op sommige momenten worden er woorden in de mond genomen die juist dan met enige aggressie geuit dienen te worden terwijl ze dan braaf worden gebracht zoals in ‘Diamonds For Dummies’.  Opvallend is wel dat de songs stuk voor stuk divers klinken en qua compositie erg doordacht zijn. Steps is met meer afwisseling en beter gaan zingen. De meerstemmige zangpartijen en tweestemmige gitaarpartijen zijn niet in overdaad aanwezig. Ook wordt er gebruik gemaakt van allerlei effecten en instrumenten zoals bijvoorbeeld de viool in single ‘For You’ waardoor een dromerige sfeer ontstaat.    

Al met al een divers schijfje dat zich in een goed verzorgde digipack bevindt met boekje waarin de lyrics staan. Zeker een band om in de gaten te houden en vooral ook live eens aan het werk te gaan zien.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg