Twee avonden puur genieten! Twee avonden puur genieten!

Racoon in Heerlen en Kayak in Roermond

, Marc Koevoets

Twee avonden puur genieten!

Racoon in Heerlen en Kayak in Roermond

Marc Koevoets ,

Donderdag 24 en vrijdag 25 oktober mag de geschiedenis ingaan als een productieve periode voor 3voor12 limburg. 3voor12-limburg-fotograaf Marc Koevoets reist achtereenvolgens naar Heerlen en Roermond, om terug te komen met een massa foto's en enkele kernachtige teksten. De bands waar het om draait: Racoon en Kayak. Lees hier het verslag van twee avonden puur genieten.

Op donderdag 24 oktober 2013 speelt Racoon in een bomvolle zaal in het Parkstad Limburg Theater, in Heerlen. Een concert in de reeks "15 jaar Racoon". Een jubileumconcert dus.

Behalve goede muziek worden er ook grappen gemaakt. Bart van der Weide vertelt voor ieder liedje een verhaaltje.

Soms hebben de verhaaltjes wat meer inhoud. Zo is er het verhaal van het zoontje van een kennis. Hij is overleden aan Neuroblastoom, een zeldzame vorm van kanker. Ter nagedachtenis heeft Racoon het liedje geschreven: "Don't give up the fight".

Aan het begin van het concert ontstaat er al snel een ontspannen sfeer. Na het eerste liedje is er een fotomoment. Racoon geeft het publiek even de tijd om foto's te maken. Zo blijft de band voortdurend in contact met het publiek.

Het was zeker een geslaagde avond. Een avond lang puur genieten van vakmanschap en van het enthousiasme waar deze Zeeuwse band zo bekend om is.

Op vrijdag 25 oktober 2013 is het in ECI Cultuurfabriek aan Kayak de beurt om hun vakmanschap te tonen. De band bestaat nu meer dan 40 jaar. In die tijd hebben er binnen de band verschillende wisselingen plaatsgevonden. Toetsenist Ton Scherpenzeel is het enige originele Kayak bandlid dat over is in de huidige formatie.

De liedjes zijn een tijdreis. Een tijdreis kris kras door de jaren heen. Enkele liedjes worden ingeleid door een gebeurtenis uit het jaar van het liedje. Jammer is dat dit het enige contact is dat de band met het publiek maakt. Soms lijkt het spelen op een automatisme.

De fans lijkt het niet te deren. Het publiek (vanaf ca 10 jaar tot 70 jaar) staat te genieten. Het repertoire is afwisselend en divers. Voor de pauze is de muziek nog iets mak. Na de pauze beginnen de echte rocknummers. De zangeres Cindy Oudshoorn neemt vaker de microfoon over.

Er worden bekende en minder bekende liedjes gespeeld. Als afsluiter kan natuurlijk "Ruthless Queen" niet ontbreken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg