Muzikaal genie zet overtuigende show neer

Nog steeds zorgt deze multi-instrumentalist moeiteloos voor uitverkochte zalen

Antoine Bongers ,

Na ruim een jaar geeft Paul Carrack in zijn geliefde Nederland weer enkele shows waarvan eentje in Limburg. De uitverkochte theaterzaal wordt meegenomen op een muzikale reis die in de jaren '60 begint.

Paul Carrack is een grote naam bij muziekliefhebbers. Misschien ken je 'm niet maar zijn liedjes heb je ongetwijfeld wel eens hebben gehoord. De verschillende hits die hij met diverse bands maakte passeren deze gedenkwaardige avond de revue. Een paar voorbeelden: Als bandlid van Ace draagt hij zijn steentje bij aan 'How Long' en bij Mike and the Mechanics zingt hij samen met de te vroeg overleden Paul Young 'The Living Years' en 'Over My Shoulder'. Als solo artiest onder andere 'Dedicated' en 'Don’t  Shed a Tear'.

Met laatstgenoemd nummer wordt meteen de toon voor de avond gezet. Van begin tot eind is de show boeiend. Soms zingen 800 man zachtjes 'The Living Years' mee, dan luistert men ademloos naar “Dedicated”. Over dit laatste nummer vertelt Paul Carrack dat het nooit de bedoeling was dit als single uit te brengen maar dat een veronica DJ, genaamd “Big Al” (Alfred Lagarde) het oppikte en er een hit in Nederland van maakte.

Naast de bekende nummers komt ook de nieuwe cd genaamd Good Feeling aan bod. Hij erkent niet erg bekend te zijn met het werk van Bruce Springsteen en dat een vriend hem attendeerde op 'If I Should Fall Behind'. Met een fantastische uitvoering laat Paul horen dat deze cover terecht op de nieuwe plaat staat. Jackie Shannon's cover 'Everytime You Walk In The Room' wordt volledig geabsorbeerd door het publiek. Datzelfde publiek krijgt een geweldige avond voorgeschoteld en laten wij hopen dat Carrack in ons land nog in vele “rooms” zal spelen.