Muzikale combi middeleeuwen - modern blijft boeien Muzikale combi middeleeuwen - modern blijft boeien

Reincarnatus speelt in de Bosuil te Weert

, Wil Delissen

Muzikale combi middeleeuwen - modern blijft boeien

Reincarnatus speelt in de Bosuil te Weert

Wil Delissen ,

Na een tour door China en verschillende festivals in Oostenrijk en Italië, is het thuisfront weer aan de beurt. Met een aantal clubshows presenteert Reincarnatus zich aan de regionale fans.

De avond wordt geopend door Che. De eindhovense singer-songwriter Stijn Charpentier brengt liedjes te gehore waarin zijn persoonlijke belevingen centraal staan. Nadat de troubadour zijn akoestisch gitaar heeft opgeborgen en het podium verlaten, is het de beurt aan Reincarnatus.
 
De zaal is redelijk vol gelopen als de eerste tonen van 'Festival Day' worden ingezet. Naar schatting twee tot driehonderd veertigplussers zijn getuige van een energiek optreden met goed geluid en een sfeervolle lichtshow. Uiteraard worden de singles 'Jeanne d’Arc’ en 'Als Cathars’ weer bezongen. Maar deze avond wordt ook nieuw werk ten gehore gebracht, zoals 'Brave Heart’ en 'The Voice’.
 
Reincarnatus in de Bosuil te Weert

Reincarnatus in de Bosuil te Weert


Frontvrouw Renate vertelt een smakelijk anekdote over een kameelrit van vedelspeelster Inge afgelopen zomer in Italië, die heeft geleid tot het nummer met de toepasselijke titel 'Camel Ride’. Alhoewel het publiek niet alle details te horen krijgt, wordt uit de reacties van de bandleden duidelijk dat het hilarisch moet zijn geweest.

Halverwege het optreden betreedt Stijn wederom het podium om met de dames het lied ten gehore te brengen dat zij gezamenlijk tijdens een Giel Beelen show in, toen tien minuten, in elkaar hebben geflanst. Uit die korte samenwerking vloeide het nummer 'Scherven’ voort. Een nummer waarin rap en folklore elkaar ontmoeten. Stijn was immers in een "eerder leven” een niet onverdienstelijk rapper.

Een enerverende avond dus, met het vertrouwde geluid van Reincarnatus en de bevestiging dat alweer driftig wordt gewerkt aan een vervolg na het album 'New Life’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg