Tante Marike leest voor Tante Marike leest voor

Marike Jager's try-out voorstelling in Maastricht

, Nadia Hagen

Tante Marike leest voor

Marike Jager's try-out voorstelling in Maastricht

Nadia Hagen ,

Kun je je nog aan je kindertijd herinneren? Je was eigenlijk heel moe, maar kon gewoon niet in slaap vallen. Nog heel onrustig zit je door je bed te springen en je moeder probeert je tot rust te krijgen. Wat hebben je ouders toen gedaan? Natuurlijk, een verhaaltje voorlezen, even naar een andere wereld vluchten en vervolgens zachtjes in slaap vallen. Deze situatie moet Marike Jager door haar hoofd gespookt hebben toen ze met de opzet van haar show bezig was.

Als toeschouwer van Marike Jager voel je je weer dat ene kind. Ze neemt je mee op reis naar Schiermonnikoog, naar de donkere nacht en de haven, waar krakende bootjes heen en weer schommelen en vissers bezig zijn hun netten te reinigen. Maar ook haar achtertuin met dansende vogels en gitaarspel bij het kampvuur zijn locaties van haar show, die iets weg heeft van een musical. Erg knap gedaan hoe ze met behulp van zogenaamde audiomachines, speciaal voor haar ontworpen geluidsmachines die uit opa's schuurtje lijken te komen, een soort havensetting heeft neergezet. Je kijkt je ogen uit zo, prachtig zijn de details.

Vol passie brengt Marike haar liedjes ten gehore. Haar tweekoppige band doet mee met 'gekke geluidjes' produceren. Zo wordt bijvoorbeeld een zaag als strijkinstrument ingezet en dient de klap van een vuilnisbak als hi-hat van een drumstel. Desondanks het spel met sfeer en klanken, lijkt het publiek tijdens de wat rustigere nummers de aandacht te verliezen. Maar met speelse en ondeugende blikken en een portie energie weet Marike het verhaal tot een goed einde te brengen. 

Eind goed, alles goed. Wij zijn betoverd door de show en blij Marike Jager eindelijk weer op het podium terug te hebben!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg