Reis door 40 jaar Kayak muziekgeschiedenis Reis door 40 jaar Kayak muziekgeschiedenis

Mooi optreden met zang uit de tenen

, Bianca Stommel

Reis door 40 jaar Kayak muziekgeschiedenis

Mooi optreden met zang uit de tenen

Bianca Stommel ,

Kayak trad op 25 oktober 2013 op in de ECI Cultuurfabriek. 3voor12 limburg was aanwezig voor een rapportage in woord en beeld. Het was een mooi optreden, een reis door 40 jaar Kayak muziekgeschiedenis.

Voor Kayak begint, komt de sfeer er al in doordat er muziek uit de Kayak-periode wordt gedraaid, zoals UB40 en Nina Simone. De ECI-zaal is vanavond niet uitverkocht, maar wat opvalt: er zijn redelijk wat jongeren aanwezig en daarvan ook veel echt kinderen, die zich helemaal vooraan bij het podium bevinden.

Tijdens het hele optreden hangt er een relaxte sfeer. De kinderen bewegen mee met de muziek.

Kayak komt op. Ze geven bij opkomst aan dat hun optreden een reis door de tijd wordt, waar geen touw aan vast te knopen zal zijn. De band werd in 1972 opgericht, en ze kunnen dus putten uit een repertoire van toen tot nu. Dat doen ze ook, maar niet noodzakelijk in chronologische volgorde. 

Het optreden ziet er gelikt uit. De bandleden hebben een goede onderlinge interactie en er verschijnt regelmatig een grote lach op ieders gezicht. Zangeres Cindy Oudshoorn maakt theatrale bewegingen en beweegt af en toe wulps naast de overige bandleden.

Het geluid is goed en het publiek geniet zichtbaar en kijkt aandachtig naar het podium. Gelukkig luisteren mensen hier nog echt naar muziek!

Opvallend is dat er een pauze wordt ingelast, dat komt volgens mij niet vaak voor bij een poppodium. De twee sets duren per stuk ruim een uur.

De zang lijkt soms uit de tenen van de zangers te komen, mooi om te zien. Af en toe wordt er zelfs een dansje gewaagd op het podium. Tijdens "Nobody Wins" wordt er door Ciny Oudshoorn en Edward Reekers een soort van wals gedaan, apart van elkaar.

Wat opvalt is dat Kayak geen "See, See The Sun" en "Wintertime" speelt, maar wel wordt afgesloten met "Ruthless Queen". "Chance For A Lifetime" wordt gespeeld, evenals "Starlight Dancer", "Phantom Of The Night", "Spetters" en "Anne".

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg