Douwe Bob maakt Heerlen onveilig Douwe Bob maakt Heerlen onveilig

Als Amsterdammer niet vies van een stuk Limburgse vlaai

, Mariska Peusen

Douwe Bob maakt Heerlen onveilig

Als Amsterdammer niet vies van een stuk Limburgse vlaai

Mariska Peusen ,

Afgelopen vrijdagavond is de 'Beste Singer/Songwriter van Nederland' van 2012 te gast in poppodium Nieuwe Nor. Douwe Bob, samen met de band van Tim Knol, brengen een gezellige sfeer mee naar het zuiden.

Het is al gezellig druk wanneer Southern Sunrise het podium bestijgt. Niet veel later klinken de vrolijke klanken van hun nummers door de zaal. Hoewel de zangeres begint met een schattig “Hallo”, blijkt ze niet veel andere Nederlandse woorden te kennen. Wel weet ze te zeggen dat ze het publiek niet kan verstaan. Een gezellige lach klinkt door de zaal. De mondharmonica die af en toe in de nummers wordt gebruikt, past perfect bij de eigen stijl van de band. De sfeer zit er al goed in, terwijl het nog vroeg op de avond is.

Southern Sunrise in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen

Southern Sunrise in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen

Wanneer dan eindelijk het moment aanbreekt waarop het publiek eigenlijk gewacht heeft en Douwe Bob op het podium verschijnt, is de stemming niet meer te houden van enthousiasme. Na het eerste nummer te hebben gespeeld, komt vervolgens de rest van de band het podium op. Er wordt gedanst op de muziek van Douwe Bob’s debuutalbum 'Born In A Storm’. Velen zingen de teksten van voor tot achter mee. Douwe Bob vraagt welke kroegen het publiek hem aanraden. Hij vertelt het publiek dat hij na het optreden met zijn gitarist zal gaan stappen. Verder laat Doube Bob weten gecharmeerd te zijn van het Limburgse publiek; “Ik hou van Limburg. Jullie koken beter dan wij Noorderlingen.. en jullie vrouwen zijn mooier.”

Douwe Bob in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen

Douwe Bob in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen

De avond lijkt tot een einde te komen wanneer Douwe Bob, net als in het begin van de avond, alleen op het podium staat. Maar de band komt terug na een verandering van instrumenten. Er wordt hevig gejoeld en geklapt bij het vrolijke banjonummer 'Ice Cold Beer’. Wanneer het nummer beëindigd is, trakteert Douwe Bob met zijn band het publiek op zijn laatste toegift en dan komt de avond dan toch echt ten einde. Zodra de groep dan écht van het podium verdwenen is, gaat ook snel het publiek de zaal uit om in de rij te gaan staan voor een kliekje met Douwe Bob.

Het is nu wachten op zijn tweede langspeler. Douwe Bob is duidelijk gewend geraakt met de aandacht die hij krijgt op het podium. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg