Breed scala aan metal in Heerlen Breed scala aan metal in Heerlen

Delain met Lesoir en Rock Ignition in de Nieuwe Nor

, Marcel Degens

Breed scala aan metal in Heerlen

Delain met Lesoir en Rock Ignition in de Nieuwe Nor

Marcel Degens ,

De Maastrichtse band Lesoir opent de avond met hun naar eigen woorden: "Atmosferische rock dat van klein en breek maar naar groots en bombastisch kan gaan." De band weet de goed gevulde zaal mee te nemen in hun muziek.

Door de bezetting blijft er niet veel ruimte over om te bewegen op het podium. Voor de aanwezigen lijkt het niets uit te maken, want er wordt enthousiast gereageerd. Jammer dat de Maastrichtenaren maar een korte speeltijd hebben gekregen.
 
Na Lesoir mag het Duitse Rock Ignition met de Spaans/Amerikaanse zangeres Heather Shockley (ex-Kamelot) het publiek verassen met hun classic rock. Bij opkomst van de band viel meteen op dat de band beïnvloed is door jaren ’80 hardrock van bands zoals Skid Row en Mötley Crüe, wat ook goed te horen is in hun muziek. De mooie rock stem van zangeres Heather Shockley komt goed aan en weet het publiek mee te slepen in hun muzikale klanken.
 
Als afsluiting is het de beurt aan Nederlandse symfonische metalband Delain met de geweldige stem van zangeres Charlotte Wessels en de vette gitaarrifs van Timo Somers. De bands performance werkt aanstekelijk op het publiek, dat de hele show blijft meeklappen en bewegen op de muziek. De setlist is goed gebalanceerd en wisselt met up tempo songs en ballads.
 

Het publiek in Heerlen heeft het duidelijk naar hun zin en op de vraag van zangeres Charlotte of ze nog een song moeten spelen, wordt met luid applaus en geschreeuw beantwoordt. Een enthousiaste vrouwelijke fan van vooral basgitarist Otto laat vervolgens haar borsten zien waar de naam Otto met een hartje te lezen valt. 

Rock Ignition in de Nieuwe Nor, Heerlen

Rock Ignition in de Nieuwe Nor, Heerlen

  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg