Sharon Corr laat de muziek spreken Sharon Corr laat de muziek spreken

Haar levenservaringen vormen de songs

, Antoine Bongers

Sharon Corr laat de muziek spreken

Haar levenservaringen vormen de songs

Antoine Bongers ,

7 november 2013 stond de van The Corrs bekende Sharon Corr in Parkstad Theater Heerlen. Met haar eigen band en haar eigen repertoire. Songs vol levenservaringen.

De Ierse Sharon Corr & Band heeft haar roots in de beroemde familieband The Corrs. Deze band is vooral bekend van hun onschuldige songs. Sharon laat deze avond horen dat haar nieuwe repertoire de levenservaring weerspiegelt van een gerijpte persoonlijkheid.

Ze zegt erg gelukkig te zijn dat ze al haar emoties in de muziek kwijt kan. Zo begint ze met "I Shouldn't Know", een nummer dat ze schreef toen ze kwaad was op haar platenmaatschappij. Vervolgens een prachtige, intieme uitvoering van "Smalltown Boy" bekend van Bronski Beat.

Sharon Corr is vooral bekend vanwege haar vioolspel. Dit komt volledig tot recht in de Ierse muziekstijl waarin instrument en zang harmonieus zijn verweven. Diepe indruk maakt ze met haar versie van "Woodstock" van haar idool Joni Mitchel. Ook de band die ze met haar zussen vormt komt voorbij, onder andere met de meezinger "Radio". Door haar muzikaliteit geeft ze diverse covers een eigen draai. Zo ook aan "Dreams" van Fleetwood Mac.

Ook nieuw werk komt voorbij, maar één van de hoogtepunten is "Our Wedding Day", een muzikale uitvoering van "Belfast Child" van de Simple Minds. Na twee toegiften volgt een staande ovatie als dank voor een mooie avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg