Handsome Poets in de Nieuwe Nor

Heerlen zing massaal mee

Albert Hendrix ,

Na afgelopen zomer zo ongeveer op elk Nederlands festival gespeeld te hebben, is het tijd om de lokale podia een bezoek te brengen. Afgelopen weekend speelde de Handsome Poets in de Heerlense Nieuwe Nor. Fotograaf Albert Hendrix schoot voor ons een prachtige reportage.

 
 

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Junction; een zeer getalenteerde groep. De instrumenten die al klaar staan voor The Handsome Poets worden met geen vinger aangeraakt. Het enige dat de groep nodig heeft zijn hun gouden keeltjes. Ze laten verschillende bekende nummers horen die ze op hun eigen manier heel mooi uitvoeren. Op een gegeven moment vertelt de groep dat ze een tour door Korea hebben gemaakt en dat de band gevraagd is of ze een Koreaans nummer wilden instuderen. De groep vertelde het na heel veel oefenen toch onder de knie te hebben gekregen en dat ze het graag ook aan het publiek willen laten horen. Het publiek kijkt elkaar een beetje vreemd aan. Gaan ze nu echt een Koreaans nummer zingen? Wanneer één van de twee mannen van het vijf-leden-tellende groepje Gangnam Style in zet begint het publiek enthousiast the joelen; die zagen ze niet aankomen.

Wanneer na een korte pauze The Handsome Poets het podium bestijgt, wordt er vanaf het eerste nummer al meegezongen. Al gauw worden de nieuwe bandleden Ricardo (bassist) en Reinier (gitarist) voorgesteld en welkom geheten door het enthousiaste publiek. De band vertelt dat ze in een “knussere zaal” optreden stiekem toch wel gezelliger vinden dan op een heel groot podium te staan. Met dat gezegd te hebben springt de zanger Tim het podium af en gaat hij tussen het publiek staan. De gitarist springt hem achterna met een akoestische gitaar en voor je het weet klinkt het door de hele zaal “I will always sing for you”. De sfeer zit er goed in en iedereen is erg vrolijk. Dit blijft de hele avond zo en wanneer de band eindigt met hun laatste nummer, gaat de zaal door met zingen nadat het nummer afgelopen is. Met een brede glimlach zet de band het nummer voor een tweede keer in.