Een tijdelijke 'Gay Bar' in de Muziekgieterij Een tijdelijke 'Gay Bar' in de Muziekgieterij

Andy D en Heller zorgen voor een goede warming up

, Nadia Hagen (tekst en foto's), Pascal Lemlijn (foto's)

Een tijdelijke 'Gay Bar' in de Muziekgieterij

Andy D en Heller zorgen voor een goede warming up

Nadia Hagen (tekst en foto's), Pascal Lemlijn (foto's) ,

Wie Electric Six zegt, zegt cultkneiters 'Gay Bar” en 'Danger! High Voltage'. Dat de band nog meer hits te bieden heeft, bewijzen ze op vrijdag 22 november 2013 in de Muziekgieterij Maastricht.

Voor de aftrap zorgt Andy D. Nog nooit van gehoord? Niet verbazingwekkend, want behalve een Facebook pagina en dat ze op dit moment met Electric Six touren, is maar weinig over deze twee-koppige formatie online te vinden. Maar dat maakt verder ook niet zo veel uit, want Andy D zorgt voor feeststemming. De zanger die uit de jaren '90 gevlucht lijkt te zijn, schudt enthousiast zijn ‘bierspier’ (lees: waarschijnlijk een hamburger teveel gegeten) en zingt enthousiast “Backstreets Back, Alright” op de klanken van zijn iPad. De achtergrondzangeres swingt erbij enthousiast met haar heupen. Het publiek weet niet zo goed wat hen overkomt. Deze band is een geweldig feestprogramma! Je komt niet meer bij van het lachen en swingt vanzelf wel mee. De avond is goed begonnen!

Als tweede voorprogramma betreedt de Limburgse band Heller het podium. De vijfkoppige band laat de inmiddels vollopende Muziekgieterij flink schudden. Op rock/garage en soms speedrock geluiden beginnen de eerste kapsels in de war te raken en worden de knieën 'warm gesprongen'. Maar daarna is het toch echt tijd voor de hoofdact.

Electric Six, daar zijn ze dan, onze helden van de grappige rock hits (trouwens ook video’s). De backstage nog ingetogen en schuchtere zanger verandert op het podium in een zingende sales man die op een grappige manier constant zijn albums staat aan te prijzen. Hoewel de heren rechtstreeks uit de coffee shop lijken te komen, en maar weinig actie laten zien, staat het publiek helemaal op z’n kop. Alle teksten worden luidkeels mee geschreeuwd en de wedstrijd wie het langst volhoudt met springen, lijkt begonnen te zijn. Muzikaal stak het optreden goed in elkaar. De performance was strak en de glam rock hits worden uiteraard allemaal gespeeld. Naast 'Goud van Oud' worden er tracks van hun laatste album Mustang gespeeld zoals 'Nom de Plume', 'Adam Levine' en 'Show Me What Your Lights Mean”. Ook al valt de show van de heren uit Detroit ietwat tegen, we hebben we een gezellige avond gehad en genieten van de afterparty.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg