Bospop zoekt naar passende locatie Bospop zoekt naar passende locatie

Sportpark Boshoven valt af

, Ruud Everaerts

Bospop zoekt naar passende locatie

Sportpark Boshoven valt af

Ruud Everaerts ,

Waar landt Bospop dit jaar? Dat is telkens weer een spannende vraag. Onlangs werd duidelijk dat het gezellige festival in 2014 in elk geval niet op sportpark Boshoven zal plaatsvinden. De voorkeur van Stichting Bospop lag en ligt wel bij deze locatie, maar het college van Burgemeester en Wethouders ging hier niet in mee.

De rekensom was vrij helder: om in 2014 het festival quitte te laten draaien, zijn er 16.000 betalende bezoekers nodig. Vanwege de veiligheid mogen er bij het sportpark maar 15.000 bezoekers in. Het college is gevraagd onderzoek te doen of deze limiet niet aangepast kan worden en een risicoanalyse te doen, maar burgemeester Jos Heijmans, in zijn functie als verantwoordelijke voor de veiligheid, ging niet overstag.

De organisatie van Bospop is nu om zich heen aan het kijken voor een andere locatie. Vasthouden aan het sportpark zou betekenen dat het festival op voorhand een verlies oplevert. "Het opnieuw opbouwen van een verlies ondermijnt het bestaansrecht van Bospop en dat willen we voorkomen. Sportpark Boshoven is met de aangegeven limiet, hoe graag we dat wel zouden willen, daarom niet meer in beeld als locatie voor Bospop 2014".

De aandacht richt zich nu op twee alternatieve locaties. De Sportvelden Merefeldia in Nederweert zijn een optie. Maar ook de locatie waar het festival al eerder plaatsvond in 2010, 2011 en 2012: de locatie A2-Weert-Noord.

De organisatie hoopt in een persbericht op donderdag 28 november 2013 de nieuwe locatie voor Bospop 2014, de headliners en de start van de voorverkoop kenbaar te kunnen maken. Bospop 2014 vindt plaats op 12 en 13 juli.

Bron: www.bospop.nl

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg