Uitverkocht Bospop brengt grote namen naar Weert: dag 1, deel 1/2

Festival keert voor de 33e editie terug naar de oude locatie

Bas Machiels, foto's Jörg de Groot ,

De 33e editie van Bospop is volledig uitverkocht (9.000 bezoekers per dag), en dat is al een aantal jaren niet gebeurd. 3voor12 is er weer bij voor een verslag van het festival. In dit eerste deel onder andere The Jacks, Monophonics en Racoon.

The Jacks hebben de eer om deze editie te openen en dat gebeurt stevig met hun eigen nummers. De dames en heer laten horen dat ze goed op elkaar zijn ingespeeld, een passende band voor het festival. De eerste rijen worden helemaal weggeblazen door de bas die echt snoeihard staat. De covers van AC/DC en zelfs Donna Summer vallen ook in de smaak.

Dit jaar zijn er op Bospop een aantal Nederlandse tribute-bands te vinden. Vooral The Pink Floyd Sound maakt indruk door de goede vertolkingen van de lange, epische nummers van hun favoriete band, al kan de band qua lichtgebruik nog wel wat leren van het origineel.   

The Dutch Eagles doen het ook goed bij het publiek, niet zo zeer qua show maar meer door de nostalgie die de band opwekt bij het publiek. De main stage werd goed bezocht. Nummers als 'Desperado', 'Lyin' Eyes' en 'Peaceful Easy Feeling' nemen het publiek mee naar de jaren '70. Iedereen kent de nummers nog en ze worden erg goed meegezongen. 

Monophonics, San Francisco Psychedelic Soul and Funk, zoals ze zelf schrijven, is zo'n act die zorgt voor zonnestralen in een tent. Dat deden ze eerder op het Moulin Blues Festival. Na even wat gerommel met de soundcheck barst het dan toch echt los. Of Bospop zich wil laten horen klinkt het vaag. Maar toch komt de boodschap aan. Gejuich klinkt en dat betekent dat het publiek er zin in heeft. Zo ook de band. Dikke soul en funk, vette blazers en een toetsenist die eigenlijk weg wil van zijn toetsen om de muzikale boodschap over te brengen. Soul motherf*ckers! Wat klinkt dit lekker. (JdG)

Racoon is de laatste Nederlandse band van vandaag, een act die niet voor de eerste keer op Bospop stond.  De band heeft er zin en vult hun set aan met kleine gedeeltes van covers, waarna de eigen nummers ingezet worden. Het veld wordt nog even rustig tijdens 'Oceaan' maar tijdens 'Feel Like Flying' wordt de band actiever en komt er nog een stukje interactie met het publiek. 

Racoon is de laatste Nederlandse band van vandaag, een act die niet voor de eerste keer op Bospop stond. De band heeft er zin en vult hun set aan met kleine gedeeltes van covers, waarna de eigen nummers ingezet worden. Het veld wordt nog even rustig tijdens 'Oceaan' maar tijdens 'Feel Like Flying' wordt de band actiever en komt  er nog een stukje interactie met het publiek. Ook de bekende nummers 'No Mercy', 'Laugh About It', en eerste hit  'Love You More' ontbreken niet en worden goed strak gespeeld. Na meer dan 15 jaar een vaste waarde in concertland.