The Kik laat met “de natte T” de “zachte G” verdwijnen The Kik laat met “de natte T” de “zachte G” verdwijnen

Op naar Pinkpop!

, Francis Pronk

The Kik laat met “de natte T” de “zachte G” verdwijnen

Op naar Pinkpop!

Francis Pronk ,

Afgelopen vrijdag was de media-uitzending van De Wereld Draait Door en huisband The Kik speelde daar een aantal liedjes over onder andere Georgina Verbaan en Lance Armstrong. Deze uitzending werd live opgenomen in Amsterdam en de vijf heren van The Kik moesten na de uitzending als de wiedeweerga naar Sittard om een show te geven in poppodium Fenix.

The Kik in poppodium Fenix te Sittard

The Kik in poppodium Fenix te Sittard

Feitje: Heet je Simone? Dan mocht je gratis naar het concert van The Kik!

Het voorprogramma de spa ties rekt hun set, omdat The Kik er nog niet is. Rond de klok van elf komen ze, met de jassen nog aan, het Sittardse podium opgestormd om snel om te bouwen. Na een snelle soundcheck beginnen de net geklede mannen rond half 12 aan hun set. 
Voor Fenix begrippen is de zaal aardig gevuld. Elders in Nederland verkoopt deze band vaak uit, maar hier in Limburg moeten ze nog overtuigen.

The Kik begint hun set met het vrolijke ‘Springlevend’ van het gelijknamige album. Van ditzelfde album spelen ze liedjes zoals ‘Van Wie Hij Was En Wie Hij Is’, ‘Luchtballon’ en uiteraard de hit ‘Simone’. Ook passeren een aantal covers de revue zoals ‘Cleopatra’ (origineel van Ernie Bender & The Robins) en het uit 1968 afkomstige ‘Mien, Waar Is M’n Feestneus’ van de in Sittard geboren en getogen cabaretier Toon Hermans, gevolgd door De Vogeltjesdans van De Electronica's. Het Sittardse publiek krijgt vanvond ook nieuwe nummers voorgeschoteld zoals ‘Ruimtetuin’ en ‘Straat Bali’ (geschreven met Tim Knol). De liedjes ‘Ach Barst’ en ‘Zij Liet Me Staan’ staan niet op hun debuutalbum en zijn ook covers van de Nederlandse band The Sparklings en van The Symptomes uit Noord-Brabant. 

Zanger Dave von Raven verklapt alvast dat de nieuwe single ‘Verliefd Op Een Plaatje’ zal worden. Het is een kwestie van tijd tot ze heel Nederland, ook Limburg, uitverkopen. Op naar Pinkpop, want daar mag deze band écht niet ontbreken!
The Kik in popodium Fenix te Sittard

The Kik in popodium Fenix te Sittard

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg