Preview Nu Of Nooit voorronde 5

De Bosuil, Weert

Geert Smeets ,

Nu of Nooit is al jaren de belangrijkste bandstrijd van Limburg. Ook dit jaar weer spelen 25 bands zich in het zweet voor de finale én natuurlijk die felbegeerde toevoeging aan de line-up van Pinkpop Festival. Naast de gebruikelijke recensies besteden we dit jaar ook aandacht aan alle vijf de voorrondes. 3voor12 Limburg bekijkt alle deelnemende bands in een wekelijkse vijfdelige serie op een rijtje. Laatste voorronde zaterdag 2 februari in de Bosuil te Weert.

Band:
Burn a Stogger

Genre:
Pop/rock

Bio:
Burn A Stogger is sinds februari 2012 actief met eigen werk. De gevoelige en kwetsbare kant is te horen in een song als ‘Stranger’, terwijl de band zich in ‘Silent Night’ en ‘Colourless’ als een energieke, strakke gitaaract manifesteert met ver weg de echo’s van U2 en Coldplay.

Nice To Know:
Ondanks haar nog prille bestaan mag de band toch al terugkijken op een verassende staat van dienst: de band stond al op de festivals Bruis, Mama’s Pride, Kunstbende en Bevrijdingsfestival en speelde al verdienstelijke shows in Fenix en Muziekgieterij.

(Toekomst)muziek:
De huidige doelen die de band wil bereiken, aldus de gitarist Jerôme Lenders, zijn ‘lekker veel optreden, nieuwe nummers maken en een CD opnemen!’ Dit laatste gaat binnenkort gebeuren, inclusief de nieuwste nummers; ‘Why’, een stevige rocksong waar de kraakheldere stem van de zangeres Puck Versteegen verweven wordt in de snerpende gitaarklanken en ‘Society is wrong’, een rustige popballad met een ingrijpende tekst.

http://jimversteegen.wix.com/burnastogger#!music/c10tw

Band:
The Guilt Parade

Genre:
Death Metal / Metalcore

Inspiratie:
Mastodon, Slayer, Danzig, System Of A Down, Death, Carcass, Sepultura

Locatie:
Lottum

Bio:
The Guilt Parade maakt een brute mix van death metal, extreme heavy metal en rock met metalcore als grootst gemene deler. Na een demo in 2011 presenteerde de band in 2012 debuutalbum ‘Silver Leech’ op label Sixkiller Records: een tiental puntige, snoeiharde splinterbommen van nummers.

Nice To Know:
De band bestaat uit (ex-)leden van lokale helden als Collision, BlindSight, Remorse en Charlie*Adler.

(Toekomst)muziek:
Luister hier naar de promo:
http://theguiltparade.bandcamp.com/album/promo

Band:
Fin de Siècle     

Genre:
Folk ambient/pop

Inspiratie:
Ben Howard, Patrick Watson, Newton Faulkner

Bio:
Het genre van de band is een mix van folk, ambient en pop. Fin de Siècle zelf vertelt: “Dit genre is ontstaan doordat we met de hele band bij elkaar zijn gaan zitten en onze favoriete genres op een hoop hebben gegooid. Vervolgens hebben we deze gefilterd, en daar kwam ons huidig genre uit voort. Iets wat ons misschien enigszins uniek maakt is dat we veel experimenteren met sound. Daarnaast maken we gebruik van niet alledaagse instrumenten zoals een contrabas, mandoline en accordeon. Ook geven we de muziek nog wat extra's door soundscaping en de drummer doet live sampling.”

(Toekomst)muziek:
Hier zie je de laatste clips de band:
http://www.youtube.com/bandfindesiecle

Band:
ROOF

Genre:
Rock, Blues, Stoner, Boogie

Inspiratie:
AC/DC, Triggerfinger, Herman Brood, INXS, Thin Lizzy

Locatie:
Valkenburg

Bio:
Gitarist Laurent Schijns loopt tijdens een jamsessie zanger Roger Stassen tegen het lijf, beiden op dat moment zonder band. De gitarist is onder de indruk van het stemgeluid en een paar maanden later is het besluit genomen om een nieuwe band te beginnen. Vervolgens worden de van origine opgeleide jazzdrummer Bart Spits en bassist Marcel van Melsen gerekruteerd als ritmetandem. Doel: pompende riffs met de ziel van de hele rockgeschiedenis.

Nice To Know:
Gitarist Laurent Schijns speelde in de roemruchte AC/DC tributeband Action In DC.

(Toekomst)muziek:
http://www.rooftheband.com/video

Band:
Christopher Green

Genre:
Singer-songwriter

Inspiratie:
Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beatles, Wilco

Locatie:
Horst

Bio:
Christopher Green maakt verhalende popmuziek met een eigenzinnige twist. In het werk van Green kruisen Dylanesque liedjes met het experiment van Pink Floyd. In 2011 trok hij samen met producer Wouter Budé de Moonstudio in om zijn debuutalbum ‘Carnival Of Rust’ op te nemen. Het album bevat een tiental nummers variërend van kwetsbaar akoestisch tot stevige gitaarpop, dit alles met een eigenzinnig randje.

Nice To Know:
Christopher Green behaalde onlangs de halve finale van De Grote Prijs Van Nederland en was te zien in het TV-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland’.

(Toekomst)muziek:
http://christophergreen.bandcamp.com/track/dark-horizon