Gevarieerd programma op Pinkpop 2013

Alles acts op een rijtje

Bart Notermans ,

Op woensdag 20 februari maakte Jan Smeets samen met 3FM DJ Giel Beelen het programma van Pinkpop 2013 bekend in Paradiso, Amsterdam. 3voor12 limburg was erbij en twitterde er op los. Hier kan je nog eens alle info en de bands rustig nalezen.

Al jaren mag de Nu Of Nooit finalist de dag voor de pers openen in Amsterdamse poptempel. Christopher Green begint de korte set met nog enkele zenuwen maar ze weten toch de aanwezige gasten te bekoren.

Naast de bekendmaking van de line-up, krijgen ook de goede doelen de kans om te laten zien waarvoor ze zich tijdens Pinkpop voor gaan inzetten. Ook wordt dit jaar voor de tweede keer de 'Jan Smeets-award' uitgereikt. Sinds vorig jaar reiken Mojo en Pinkpop samen een prijs uit aan een organisatie die zich sterk inzet binnen de popmuziek. Het festival Bruis in Maastricht mocht de award vorig jaar in ontvangst nemen. Giel probeert er nog een show van te maken, maar Smeets loopt al naar de cheque van €20.000. Dit jaar gaat de prijs naar Stichting Popmuziek Limburg. Popconsulente Marike Peters en voorzitter Herman van Asselt mogen de cheque in ontvangt nemen. Van Asselt vertelt dat provincie Limburg het bedrag zal verdubbelen. Het geld wordt gebruikt om oefencentra's en podia in Limburg op te knappen.

Verdere optredens zijn er van Blaudzun, Kensington, Douwe Bob en The Opposites.


De line-up van Pinkpop 2013 is als volgt: 

Vrijdag 14 juni:
 
Christopher Green
Kodaline
Netsky (live)
Jimmy Eat World
Andy Burrows
Queens Of The Stone Age
Paramore
Handsome Poets
The Script
The Killers
 
Zaterdag 15 juni:
 
Graveyard
Miles Kane
Ellie Goulding
C2C
Douwe Bob
Fun.
The Gastlight Anthem
Phoenix
Passenger
The Opposites
30 Seconds To Mars
Kings Of Leon
 
Zondag 16 juni:
 
Kensington
Blaudzun
GroupLove
Lianna La Havas
Die Antwoord
Alt-J
Triggerfinger
The Vaccines
Ben Howard
Greenday
 
Smeets onthult op het eind nog een nieuwe naam: Masters Of Reality. Hierbij zijn nu 33 van de 40 acts bevestigd. De kaartverkoop start zaterdag 23 februari om 10:00 uur.