3voor12limburg nieuwsflits

Over de Heideroosjes, Nieuwe Nor, Junkestra, Quramitry en oproep interviewrubriek 3voor12/limburg

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Landelijke première documentaire over Heideroosjes

In Mooi Geweest - een leven na de Heideroosjes, volgt journalist, presentator en schrijver Leon Verdonschot de vier bandleden van de succesvolle Nederlandse punkband, de Heideroosjes, in het eerste jaar na het stoppen van hun band.

De feestelijke première van de film, in aanwezigheid van de bandleden en makers van de film, vindt plaats op zaterdagavond 7 december in Panningen, vlakbij de geboortegrond van de vier bandleden (Horst).

Een dag later, zondagmiddag 8 december, is de Amsterdamse première in de filmzaal van Melkweg, de plaats waar De Heideroosjes vorig jaar september met twee uitverkochte shows afscheid namen van hun Nederlandse fans.

De film beleeft zijn televisiepremière vervolgens op donderdag 12 december om 19:00 uur en op zaterdag 14 december om 18:00 uur op de Limburgse televisiezender L1, in de serie Limburg Doc.

Bekijk de trailer van de film op: vimeo.com/78815269

Kaarten voor de première in Panningen zijn te bestellen via: www.en-tickets.nl/tickets/
Kaarten voor de Melkweg zijn te bestellen via: www.melkweg.nl

Nieuwe Nor Heerlen vier zevenjarig bestaan met Di-Rect

De alternatieve Haagse rockbend bestaat al bijna vijftien jaar, nam zes studio-albums op,  speelde meer dan 1000 shows, maar heeft nog nooit in poppodium Nieuwe Nor gestaan.

Op vrijdag zes december komt daar verandering in: om het zevenjarig bestaan van Nieuwe Nor te vieren, speelt Di-Rect in dit Heerlense poppodium.

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwenor.nl/

Elfde editie Sjonnie & Anita Presenteren... in Cultuurhuis Heerlen

Sjonnie & Anita zijn al bijna een begrip in Heerlen, en dit duop vraagt een maal per kwartaal aandacht voor Limburgs poptalent in het Cultuurhuis in Heerlen met Sjonnie & Anita presenteren... Zo stonden onder andere de bands als Audiofeel, Madi, Chivy & the Bluezicians, Major Tom en Yeager al in het theatercafé van het Cultuurhuis.

Tijdens de elfde editie van van Sjonnie & Anita presenteren... dat op zaterdag 7 december zal plaatsvinden, zal de limburgse band Junkestra spelen. Het voorprogramma zal worden verzorgd door de Heerlense band Burning Down The House.

Kijk voor meer informatie op: www.cultuurhuisheerlen.nl

Quramitry sluit mooi bewogen jaar af in Muziekgieterij

Op woensdag 11 december zal Quramitry op feestelijke wijze een mooi en bewogen jaar afsluiten in de Muziekgieterij te Maastricht. Eerder dit jaar behaalden ze een finaleplek in Nu of Nooit en in april brachten ze hun tweede album Circus Baroesjko uit.

Daarnaast trad de band in het afgelopen jaar op verschillende plekken in Nederland op en namen ze deel aan de Popronde. Inmiddels is ook al hun tweede single uit die titel Little Lizzy draagt.

Voor meer informatie: www.muziekgieterij.nl

Oproep interviewrubriek 3voor12/limburg

Omdat 3voor12/limburg meer aandacht wil besteden aan Limburgs muziektalent en de Limburgse popscène, heeft de redactie een nieuwe interviewrubriek in het leven geroepen, die Tien vragen met... zal gaan heten. Hiervoor is 3voor12 limburg op zoek naar interessante personen die iets betekenen voor de (pop-)muziek van Limburgse bodem. Zit je in een (beginnende) band met net een nieuwe EP of plaat, gaan jullie binnenkort touren of draag je op een andere manier een steentje bij aan de Limburgse popscene? Meld je dan nu aan!

Aanmelden kan via het bekende adres: info@3voor12limburg.nl onder vermelding van 'aanmelding interviewrubriek' en wie weet is jouw verhaal straks te lezen bij 3voor12 limburg.