Last van kerststress?

Geheimrecept: Future’s Dust en Headphone in de Muziekgieterij Maastricht

Nadia Hagen ,

Laat je betoveren door de rustgevende muziek van Future’s Dust en weeg mee als een boom in de wind bij de sferische klanken van Headphone. In de Muziekgieterij Maastricht is de rust voor kerst ingekeerd.

Zaterdag 21 december is misschien niet de beste dag voor een concert van dit formaat. De studentenstad Maastricht was al zo goed als leeg gelopen, alle studenten voor kerst richting huis getrokken, maar fans van Future’s Dust hadden de weg naar de Muziekgieterij wel gevonden. Helemaal uit Leeuwarden waren ze afgereisd om de band te zien die als voorprogramma van Headphone de avond mocht aftrappen.

Sluit je ogen, concentreer je op het tikken van de drums en kruip in de armen van je geliefde weg. Dit is het wondermiddel om alle werkstress te vergeten en ultimatief te ontspannen. Jammer dat deze jonge band uit Friesland komt. Anders hadden we hen als aanstormend talent voor Nu of Nooit graag willen adopteren. Wij hadden kippenvel.

Kunt u ze zich nog herinneren? In 2009 hebben ze in de Fenix in Sittard opgetreden. Maar liefst twee albums en vele concerten en festivals verder, zijn ze er weer: de Gentse band Headphone. 
 
Ook deze keer laten de heren zien en horen waarom ze terecht weken lang op nummer 1 bij Studio Brussel hebben gestaan. Gedegen indiepop met sferische klanken dwingen de toeschouwers als een boom in de wind mee te bewegen. Zowel hits van hun hitalbum Ghostwriter als ook liedjes van hun twee nieuwere albums komen aan bod. Het wat oudere publiek beloont de heren met krachtig applaus.
 

Wat een talent hebben onze Zuiderburen weer gekweekt. Met rust in ons hart en een tevreden glimlach op het gezicht gaan we naar huis, de kersttijd tegemoet. En ja hoor heren, het was inderdaad "plezant".