Di-rect in de Nieuwe Nor

Feest in een kleine zaal

tekst: Kris Riem, foto's: Joep Deumes ,

Tijdens deze tour van Di-rect speelt de band slechts in 11 kleine clubs en laten ze veel nieuwe liedjes horen. Afgelopen zaterdag speelde Di-rect in de Nieuwe Nor.

Wanneer Di-rect op het podium verschijnt, is iedereen blij. Vanaf het eerste nummer wordt alles meegezongen en is het een groot feest. Gitarist Spike rent over het hele podium, terwijl hij op zijn gitaar ramt. Ja ramt ja, want zoals je niet zou verwachten als je naar de plaat luistert, is Di-rect toch verrassend hard. Oké, ze hebben ook een paar rustige liedjes ertussen zitten, maar vooral de hardere liedjes komen goed uit de verf.

De nieuwe liedjes zijn ook erg leuk, vooral een liedje waar alleen gitarist Spike en zanger Marcel op het podium staan. Dat liedje heet 'All in Vain' en het is een heel mooi nummer met alleen gitaar en zang. Maar ook de oude liedjes zijn nog steeds erg leuk, elk stukje tekst wordt door iedereen meegezongen en iedereen is blij. Deze avond is een erg groot feest.

Di-rect staat 19 december in de ECI in Roermond, dus als je nu erg benieuwd bent naar deze band, heb je nog een kans om ze te zien!