Roepaen Reggae komt eraan

Komende zaterdag reggaemuziek in een klooster

Bas van den Ende ,

Op zaterdag 24 augustus 2013 vindt Roepaen Reggae plaats. Een ééndaags festival met vernieuwende én gevestigde namen uit de reggaewereld.

Het festivalseizoen loopt langzaam op zijn einde, zo komen ook in Limburg de laatste festivals in zicht. Maar waar festivals als Pinkpop Classic en Bluesrock Tegelen al enige bekendheid genieten, komen er ook festivals aan die wat minder bekendheid genieten, een daarvan is Roepaen Reggae.

Dat Roepaen Reggae momenteel nog weinig bekendheid geniet, is niet vreemd, aangezien zaterdag 24 augustus dit festival voor de eerste keer zal worden gehouden. Toch zijn de verwachtingen hooggespannen. Met een goede line-up, een mooie locatie, meerdere podia en zelfs een camping wordt het festival groots aangepakt. Voor de locatie wordt gebruikt gemaakt van het terrein rondom de Roepaen in Ottersum, een voormalig klooster dat tegenwoordig ruimte biedt voor concerten en festivals. Eerder deze zomer heeft dit terrein ook al dienst gedaan bij meerdere festivals. 

Gedurende de dag wordt er gebruik gemaakt van drie podia. Dit biedt de organisatoren de kans om de verschillende kanten van Reggae te laten horen. Zo zal er een klein podium, genaamd The Yard zijn waar voornamelijk Nederlands talent zal optreden. In het bos zal het toepasselijk genoemde podium The Forest, dit podium wordt gehost door Give It Dub. Hier zullen verschillende DJ's hun mix van Dub en Dubstep ten gehore brengen. Als laatste, maar zeker niet minste, is er het hoofdpodium. Oftewel The Mainsquare. Hier komen namen als Brainpower, Ziggi Recado en hoofdact Postmen.

Met alle ingrediënten die de dag biedt, naast de goede line-up, belooft Roepaen Reggae een mooie dag te bieden. Aangezien de organisatie zelfs al spreekt over volgende edities is de kans groot dat Limburg er weer een mooie afsluiter van het festivalseizoen bij krijgt. 

Meer informatie: www.roepaenreggae.nl/