Outrageous Festival beleeft een succesvolle tweede editie

Festival groeit door tot een begrip in de regio

Antoine Bongers ,

Zaterdag 24 augustus vond in Leveroy de tweede editie van Outrageous Festival plaats. Na de succesvolle eerste editie heeft de organisatie, bijgestaan door meer dan 180 vrijwilligers het groots aangepakt. Er is een prachtig nieuw hoofdpodium, een overdekte Silent Disco Area en een overdekte area genaamd "De Verlichting". Hier werd ieder anderhalf uur een nieuwe muziekstijl gedraaid door veelbelovend plaatselijk talent. Meer dan tweeduizend bezoekers wisten dit te waarderen en beleefden een zeer geslaagde tweede editie.

 Door de regen in het begin van het festival stroomden de bezoekers aarzelend binnen en zochten snel de "Silent Disco" of "De verlichting" op zodat ze droog konden feesten. Al spoedig gunden de weergoden iedereen een feestje en hielden het na 16.30 droog. Het veld voor de mainstage stroomde steeds voller en de sfeer was uitmuntend. Onder andere Pure Sang, Basto! en Mightyfools zorgden er voor dat niemand de dreunende beats kon weerstaan. Rapper Sjors verzorgde nog een surprise act maar het toetje was toch wel Wildstylez, natuurlijk ook mede door de prachtige licht-effecten van de nieuwe mainstage, die in het donker volledig tot hun recht kwamen. Hij verzorgde een knallende set waarin het succesnummer "Year of Summer" natuurlijk niet vergeten werd.

Voor een betrekkelijk nieuw en klein festival was alles perfect geregeld en was overal aan gedacht. De vele vrijwilligers zorgden er verder voor dat niemand lang in de rij hoefde te staan en dat alles keurig verliep.

Outrageous Festival bewijst dat er behoefte aan is in de regio en overtreft de verwachtingen. Het mag dan ook niet verbazen dat Outrageous Festival zich in 2014 weer wil overtreffen. See you next year...