Review: Circus Mayhem – Filipino Tiger Show EP

Verslavend adrenalinetripje… en het beste moet nog komen!

Michel Scheijen ,

Circus Mayhem is een collectief dat samengesteld is door musici die onderwijl naam en faam gemaakt hebben in de Nederlandse rockscene. Onze eigen Limburgse muze Twan Bakker (Dreadlock Pussy) op drums, Rob Dokter (Viberider) als basbaas, bloedbroeders Garry en David Capel (Doofus en Exit 31) voor het exclusieve gitaargeweld en als zanger het enige anonieme begrip binnen het gezelschap: Dion Lombard.

‘Filipino Tiger Show’ is een EP bestaande uit vier explosieve rocksongs van een bewonderingswaardige klasse. De ruige scheermesriffs en de dreunende drums komen rechtstreeks uit de stonermetal-doos, maar zijn meer dan slechts een schaamteloze plundering. Je kunt horen dat de musici in het stoven van goede rocksongs niet bepaald onbedreven zijn. Alle nummers zijn dynamisch en origineel. Vanaf het denderende openingsnummer ‘The Sting’ tot en met de verrukkelijke bonker ‘Wrested’ stroomt een overdosis adrenaline met verslavende werking.

Dion Lombard krijgt uitgelezen kansen om te stunten met zijn vocale capaciteiten. Met name op de ballade ‘Far’ staat hij volledig in het middelpunt met een aantal zinderende uithalen. De opname en mix zijn in handen van Peter Haverkamp die de EP in haar geheel consistent laat klinken.

Circus Mayhem rockt met plezier, en in acht nemend dat ‘Filipino Tiger Show’ slechts een aperitiefje is, kan de lol nog lang niet op.